24.Gün iftar menüsü: Parmak ısırtan tavuk baget

​24.Gün iftar menüsü: Parmak ısırtan tavuk baget
​24.Gün iftar menüsü: Parmak ısırtan tavuk baget

Ramazanın yirmi dördüncü günüyle yeniden beraberiz. Artık bu güzel günleri sonlandırma az bir zaman kaldı. Bir yandan bayram telaşı her yanımızı sararken bir yandan menülerimiz de tüm hızıyla devam etmekte. Bugün biraz daha hafif bir menüyle karşınızdayız. Sıcakların biraz daha artmaya başladığı bu günlerde yediklerimize biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Mutlaka bol su tüketmeyi unutmayalım. Evet bugün sağlıklı bir menü listesiyle karşınızdayız. Lafı çok uzatmadan hemen çorbayla başlayalım ve sırada neler var hep beraber görelim.

Buğdaylı soğuk çorba tarifi

Evet sıcaklıkların biraz daha arttığı bu günlerde tabiki soğuk çorbalar favorimiz olmaya devam ediyor. Hem ramazanda hem de ramazandan sonra sofralarınızda çokça yer vereceğinizi düşündüğümüz bir çorba tarifi geliyor. Hem kalorisi düşük, hem lezzetli bu çorba içinizi serinletecek hemde ferahlatacak. Buğday, salatalık ve nanenin mükemmel uyumuyla sizde bu nefis çorba tarifine bayılacaksınız.

Buğdaylı soğuk çorba
Buğdaylı soğuk çorba

Fırın poşetinde tavuk baget nasıl yapılır?

Sırada oldukça pratik bir ana yemek tarifi var. Fırın poşetinde tavuk baget yapıyoruz bu akşam. Yanına bol bol sebze, lokum gibi tavuklar bu akşamın yıldızı. Bir püf nokta olarak tavuğa limon ekledik ve inanılmaz güzel bir aroma bıraktı. Hem bu yemekte hemde tavukla yaptığınız diğer yemeklerde mutlaka deneyin, farkı görünce ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Şimdi bu pratik yemek tarifinin tüm detaylarınız sizler için püf noktalarıyla yazdık, buyrun tarife bir göz atalım.

Fırın poşetinde tavuk baget
Fırın poşetinde tavuk baget

Sebzeli kepekli pilav tarifi ve püf noktaları

Tavuğun yanına çok yakışacak pilav yapmazsak olmaz… Ancak bugün pilavımız farklı lezzetler arayanlar için oldukça ideal. Kepekli pirinçle hazırladığımız; kalsiyum, demir, protein ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin ve tadı o denli güzel bir pilav ortaya çıkıyor. Bezelye havuç ve dereotuyla da lezzetine lezzet katan bu pilavı mutlaka denemelisiniz.

Sebzeli kepekli pilav
Sebzeli kepekli pilav

Kremalı kıbrıs tatlısı tarifi

Daha önce denemediyseniz bu tatlı tarifi sizin için kaçırılmaz bir fırsat olacak. Tadına bakanların unutamadığı ve davet sofralarında da çok tercih edilen kremalı kıbrıs tatlısını bu akşamın menüsüne çok yakıştırdık. Hem şerbetli hem de muhallebisiyle gönülleri feth etmeyi başaran bu tatlı için tüm püf noktalar, malzemeler, ölçüler ve detaylı tarifi sizin için Lokma’da.

Kremalı kıbrıs tatlısı
Kremalı kıbrıs tatlısı