24.gün iftar menüsü

​24.gün iftar menüsü
​24.gün iftar menüsü

Bugün menümüz rengarenk! Bakınca çok uğraştırıcı gibi görünen ama aslında hepsi pratik olan bütün lezzetli bir araya topladık. Ekşili çorbadan pratik tavukgöğsüne kadar birbirinden farklı lezzetlerin yer aldığı bu menümüz, ramazanın son günlerine yaklaşmışken iftara ne pişirsem düşüncesinden kurtulamayanlar için bizden bir öneri olsun.

Ekşili çorba

Farklı aromalarda çorba içmeyi sevenlerin koşarak mutfağa gidip hazırlaması gereken o yiyecek ekşili çorba. İçerisinde yer alan mercimek ve nohutla da doyurucu olan bu çorba, iftarda bize tek başına bile yetecek lezzette.

Tencere kebabı

Takipçilerimiz iyi bilir ki şovlu yemek denildiğinde biz. Hem pratik hem adıyla hem de tadıyla şovlu olan tencere kebabı, tam iftar yemeği bizden demesi.

Tel şehriyeli pilav

Pilavın kırmızı çizgimiz olduğunu bilmeyen yoktur. Bu sebeple güzel yapılmış bir pilavın bizde yarattığı mutluluğu tarif etmemiz mümkün değil. Ama bu mutluluğu sağlayan pilavın tarifini vermemiz mümkün.

Tahin soslu brokoli

"Brokoli salatasını da şova çevirmezsin be Lokmacığım" dediğinizi duyar gibiyiz. İftar sofrasında salata olmadan olmaz diyenlerin kesinlikle yapması gereken tahin soslu brokoli, kebabın yanına bizce çok yakıştı.

Otlu ayran

Cümlelerimize başlarken bu menünün baştan aşağı şovlu olduğunu söylemiştik. Yemekler şovlu olur da içecek düz ayran olur mu? Tabi ki hayır! İçtikçe ferahlatacak otlu ayran tarifimiz için hemen sizi bir alt satıra alalım.

Pratik tavukgöğsü

Tüm gün oruç tuttuktan sonra hepimizin beklediği çay saatine tatlısız giriş yapmak olmaz. Hele bir de tatlıda tavukgöğsü varsa işte çay keyfi o zaman ikiye katlanır. "Tavukgöğsü çok uğraştırıcı ama Lokmacığım." demeden önce tarifimize bir göz atın!