Hatay'a yolculuk: 25.gün iftar menüsü

​Hatay'a yolculuk: 25.gün iftar menüsü
​Hatay'a yolculuk: 25.gün iftar menüsü

Kilo almamızın en büyük sebeplerinden biri olan Hatay mutfağı, tüm yemekleriyle bizi kendisine hayran bırakıyor. Tarifleri hazırlarken türkü söyletecek olan bu menümüzde kısır, herise, abugannuş, humus, katıklı ekmek ve cevizli taş kadayıf var. Listeyi okurken siz de bizim gibi kendinizden geçtiyseniz o zaman mutfak yolu göründü demektir.

Kısır

Kısırın olduğu bir masada mutsuzluğa yer yok! Hele bu kısır bir de Hatay usulüyse hepimizin kafasını toplaması kesin. İftarda keyiften dört köşe edecek o kısırın tarifi ise hemen burada!

Herise

"Mutfakta yapamayacağım yemek yok!" diyenleri böyle alalım! Biraz zahmetli ancak bu zahmeti sonuna kadar hak eden bu lezzet aslında hepimizin bildiği keşkek. Genellikle özel günlerde yapılsa da bize her gün özel dedik ve iftar menümüze ekledik.

Abugannuş

Köz patlıcan ve kapya biberin ortaya çıkardığı şov gibi bir meze olan abugannuş, bir tam ekmek bitireceğiniz lezzetlerden. Ana yemeği unutturacak olan abugannuş tarifimiz için hemen alttaki linke tıklamanız yeterli.

Humus

Her yediğimizde nohutun nasıl bu kadar güzel bir lezzete dönüştüğünü sorgulatan humus, tek başına doymanızı sağlayacak bir ordu diyebiliriz. Orta Doğu mutfağının en sevilen lezetlerinden biri olan humusun nasıl yapıldığını merak edenleri hemen böyle alalım!

Katıklı ekmek

Ekmeğinin bile baharatlı ve lezzetli olduğu bir şehrin yemeklerini yiyip de kilo almamak zor! İftara aldığınız pideleri unutturacak olan katıklı ekmek, sanki kebap yiyormuş hissiyatı verecek bizden demesi.

Cevizli taş kadayıf

Yemekleri şovlu yapıp da tatlıyı basit yapmak olmaz dedik ve Hatay'ın en güzel tatlılarından biri olan cevizli taş kadayıfı menümüze ekledik. İftarı açtıktan sonra dayanamayıp yeme sıralamasını değiştireceğiniz cevizli taş kadayıf tarifimizi mutlaka denemelisiniz.