26.Gün iftar menüsü: Rotada Bolu abant kebabı

​26.Gün iftar menüsü: Rotada Bolu abant kebabı
​26.Gün iftar menüsü: Rotada Bolu abant kebabı

Ramazanın yirmi altıncı günü ile Lokma.net olarak sizler harika yemekler hazırladık. Son 4 günde harika sofralar için harika yemek tariflerini derlemeye devam ediyoruz. Bugün başlangıç olarak harika bir çorba yapıyoruz. Yöresel bir çorba ile biraz zamanınızı alacağız ancak gözünüz korkmasın, tam ölçülerle harika bir tarif hazırladık, lezzetine ise diyecek sözümüz yok. Ardından güzel bir ana yemek yanına olmazsa olmazımız pilav ve ardından hafif bir tatlıyla günü kapatıyoruz. Şimdi isterseniz çorba ile hemen tarifime başlayalım.

Yöresel lezzet yuvalama nasıl yapılır?

Antep yöresinde özellikle davetlerde sıkça yapılan bu harika lezzeti bizde ramazan sofralarında ağırlamak istedik. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yapımı biraz zaman alsa da eğlenceli hale getirmekte bizim elimizde. Çekilmiş pirinç ve kıymayı küçük küçük köfteler haline getirdikten sonra gerisi oldukça kolay. Bu özel çorbayı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir tarif. Şimdi malzemeleri ve püf noktaları için tarife bakalım.

Yuvalama
Yuvalama

Bolu abant kebabı tarifi

Gaziantep’den sonra Bolu’ya doğru rotamızı çeviriyoruz ve yöresel lezzetlerinden kebabı bugün listemize alıyoruz. Şefin seçimi olan bu tarifin özellikle ramazan sofralarına çok yakışacağını düşünüyoruz. Birbirine çok yakışan patlıcan ve et ikisini bir araya getirip unutulmayacak nefis bir lezzet ortaya çıktı. Şimdi bolu abant kebabı tarifi, malzemeleri ve tüm püf noktaları sizler için Lokma.net’de.

Bolu abant kebabı
Bolu abant kebabı

Kuzukulaklı ve domatesli bulgur pilavı tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri, her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavı bu iftar sofrasının bir diğer yemeği. Özellikle domatesi ve biberleri bu pilava çok yakıştırıyoruz. En son ekleyeceğimiz kuzukulağıyla da gerçekten harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Şimdi tam ölçüler, malzemeler ve pişirme süresiyle beraber hemen tarifimize bakalım.

Kuzukulaklı ve domatesli bulgur pilavı
Kuzukulaklı ve domatesli bulgur pilavı

Çikolatalı Panna Cotta nasıl yapılır?

Çırpılmış krema anlamına gelen bu İtalyan tatlısı bu akşamın menüsünde. Farklı lezzetler denemeyi sevenler için oldukça pratik bir tarif. Lokma.net olarak bu tarifi çikolataı soslarla denedik ve sonuçtan çok memnun kaldık. Vanilya ve kremanın muhteşem uyumuyla ortalama 16 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tatlı için tarif hemen paylaşıyoruz.

Çikolatalı Panna Cotta
Çikolatalı Panna Cotta