3.Gün iftar menüsü: Pasta kalıbında makarna ile sunum bir harika

3.Gün iftar menüsü: Pasta kalıbında makarna ile sunum bir harika
3.Gün iftar menüsü: Pasta kalıbında makarna ile sunum bir harika

Ramazan ayının ilk üç günü vücudun oruca alışabilmesi için çok önemli. Biz de Lokma olarak iftar sofranızı zenginleştirmek ve iftar menünüzü zenginleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Efendim, iki günü geride bıraktık… Üçüncü günde de sizler için nefis yemek tariflerimiz var. Özellikle ‘bugün ne pişirsem?’ diye düşünenler için epey güzel çözümlerimiz var.

Her zaman olduğu gibi öncelikle güzel bir çorbayla başlıyor ve daha sonrasında değişik yemek tarifleriyle devam ediyoruz. Değişik dediysek, pasta kalıbında makarna yapmaktan bahsediyoruz. Evet; listemizde ve tarifimizde pasta kalıbında makarna da mevcut. Hazırsanız, başlayalım.

Vazgeçilmez çorba: Unlu domates çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve oldukça pratik bir lezzet arayanlar için ilk sırada domates çorbası geliyor. Özellikle iftar sofralarının çok fazla çeşitle donatıldığını düşünerek bugün biraz daha hafif bir başlangıç yapmak istedik. Yalnızca 20 dakikada hazırlanabilen ve 30 dakika pişme süresiyle birlikte 1 saat içinde hazır edebileceğiniz nefis mi nefis unlu domates çorbasının tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Unlu domates çorbası
Unlu domates çorbası

Pasta kalıbında makarna mı olur demeyin; yaptık, oldu!

Gelelim başlıkta da bahsettiğimiz pasta kalıbında makarnaya… Evet; kabul ediyoruz, makarnayı son yıllarda çok fazla tüketmeye başladık. Ama ramazan sofraları karbonhidratı biraz fazla kaçırmanın tam yeri değil mi? Bizce öyle… Üstelik de alışılmışın dışına çıkarak makarnayı pasta kalıbında yapıyoruz, daha ne olsun ama değil mi? Tamam, biraz fazla soru sormuş olabiliriz: Birkaç sebze ve beşamel sosla birlikte makarnayı tatlandırabilirsiniz efendim, afiyet olsun.

Pasta kalıbında makarna tarifi.

Pasta kalıbında makarna
Pasta kalıbında makarna

Pratik lezzet: Tavuklu enginarlı yoğurtlu salata yapımı

Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından biri ve aslında ‘iftar ev yemekleri’ denildiğinde de akla ilk gelen lezzetlerden biri, salatalar… Özellikle de tavuklu salatalar artık hemen her restoranda karşımıza çıkmaya başladı. Ama evde de pratik yöntemlerle çok kısa sürede sofrayı çeşitlendirmek mümkün. Protein kaynağı tavukla potasyum deposu enginarın birleşimiyle hem çok lezzetli hem de epey sağlıklı bir besin oluşturmuş olacaksınız. İftara gelenler de buna bayılacak, kuşkunuz olmasın.

Tavuklu enginarlı yoğurtlu salata
Tavuklu enginarlı yoğurtlu salata

Pratik tatlı tarifleri: Mozaik pasta tarifi

Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından biri de tatlılar. Üçüncü günümüzde mozaik pasta tercih ettik. Aslında mozaik pasta çok fazla kişi tarafından kolay yapımı nedeniyle tercih ediliyor. Mozaik pastayı, bebe bisküvisi, Antep fıstığı, kuru kayısı ve Hindistan cevizi gibi malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Tarifini merak edenleri şöyle alalım:

Mozaik pasta yapımı.

Mozaik pasta
Mozaik pasta