5. gün iftar menüsü

​5. gün iftar menüsü
​5. gün iftar menüsü

Güne yine "bugün iftara ne yapsam?" diye uyandıysanız Lokmacığınız imdadınıza yetişti! İskender severlerin favori menüsü olacak olan 5. gün iftar menümüz, iskenderle başlayan lezzet serüvenine kemalpaşa tatlısıyla noktalıyor. Menünün yıldızı olan iskenderin zor olduğunu düşünüyorsanız eğer pratikliğine şaşıracaksınız.

Muradiye çorbası

Havaların soğuk gittiği bu ramazanda içimizi ısıtacak bir çorba yapalım ve tüm günün yorgunluğunu tek yudumda alsın dedik. Vitamin bakımından zengin olan muradiye çorbası, ramazan sofralarını da iyi gidiyor.

İskender

İftar sofrasında misafirini şaşırtmak istiyorsan o zaman iskender çok doğru bir seçim olacak! Yapımı sanıldığı kadar zor olmayan ve 500 gram kıymayla enfes bir ana yemek hazırlayabileceğiniz iskender tarifimiz işte burada!

Hibiskus şerbeti

Evde iskender yapmışken içeceği hazır almak olmaz dedik ve Osmanlı mutfağının en sevilen şerbetlerinden biri olan hibiskusu menümüze dahil ettik. Ailecek gönül rahatlığıyla içeceğiniz vitamin deposu hibiskus şerbetinin yapımını hemen aşağıya bırakıyoruz yapmayı unutmayın!

Kemalpaşa tatlısı

Kalabalık iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kemalpaşa tatlısını bu defa evde kendimiz hazırlıyoruz! Hazır olun misafirleriniz bu tatlının tarifini isteyecek!