6.Gün iftar menüsü: Sofraların hünkarı, hünkar beğendi!

6.Gün iftar menüsü: Sofraların hünkarı, hünkar beğendi!
6.Gün iftar menüsü: Sofraların hünkarı, hünkar beğendi!

İlk haftayı geride bırakmaya ramak kala, ramazan menülerini şenlendirecek tariflerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün menümüzde çorba ve ana yemeğe ek olarak bir salata bir de tatlı yer alıyor. Üstelik tatlımız ‘ramazanın olmazsa olmazı’ diyebileceğimiz güllaç. Üstelik orman meyveleriyle normale oranla çok daha lezzetli hale getiriyoruz. Şimdi isterseniz çorba tarifiyle başlayalım daha sonrasında ana yemek tarifleri ve salata tarifleriyle devam edelim.

Çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır?

Pek çok kişi çeşmi nigar çorbası yapımını merak ediyor. Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bu çorba, aslında yapılması çok zor değil. Yani aslına bakarsanız pratik çorba tarifleri arasında Lokma’nın da önerileri arasında. Ramazan sofralarına yakışır bu çorbayı 20 dakikada hazırlayıp 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Çeşmi nigar çorbası
Çeşmi nigar çorbası

Hünkar beğendi tarifi

Gelelim ana yemeğe… Bugün ramazan sofrasında yine Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden hünkar beğendi tarifini paylaşıyoruz. Hemen her yemeğe ve salataya yakışan patlıcan, etle bir araya geldiğinde sonuç muazzam. Bu arada tarife geçmeden hemen küçük bir dipnot ekleyelim… Hünkar beğendinin kıvamı bekledikçe koyulaşıyor. Yani tekrar ısıtmanız gerekirse sütle kıvamı yeniden ayarlayabilirsiniz.

Hünkar beğendi
Hünkar beğendi

Kolay ve pratik salata tarifi

Ramazan sofralarına salataların da çok yakıştığını düşünüyor ve menülere salataları da ekliyoruz. Salata tarifleri arasında en çok talep görenlerden biri ise gavurdağ salatası. Bilhassa et yemekleriyle olan uyumu nedeniyle iftar sofralarında sık sık tercih ediliyor. Nar ekşisi ve ceviz ise olmazsa olmazlar arasında. Yalnızca 20-30 dakika içinde hazır edebilirsiniz.

Gavurdağ salatası
Gavurdağ salatası

Orman meyveli güllaç nasıl yapılır?

Tariflere geçmeden önce de bahsettiğimiz gibi ramazan sofralarının gülüne geldi sıra, güllaça… Güllaç tarifi aslında epey kolay. Sadece birazcık zaman alıyor… Orman meyvelerini de dahil ettiğimiz güllaç, epey lezzetli hale geliyor. Orman meyveli güllaç nasıl yapılır?diyenler için tarifimizi aşağıya bırakıyoruz.

Güllaç
Güllaç