7.gün iftar menüsü

​7.gün iftar menüsü
​7.gün iftar menüsü

Bir hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile. Her gün her gün çorba olmaz dedik ve en sevdiğimiz lezzetleri bir menüde topladık. Bezelye, mücver, manda yoğurdu, arpa şehriyeli pirinç pilavı ve ekmek kadayıfıyla evdeki herkesin gönlünü hoş etmeniz garanti! Hadi o zaman daha fazla "bugün iftara ne pişirsem?" diye düşünmeyin biz sizin yerinize düşündük bile.

Bezelye

Sebze yemeği oldu mu bizim için akan sular duruyor! Çocukken zorla yediğimiz büyüdükçe çok sevdiğimiz bezelye, bugün iftar menümüzü süslüyor. Bezelye sevmeyenlere bile sevdirecek o tarifimiz ise hemen burada!

Mücver

7. güne çok yakışacağını düşündüğümüz mücver, akşamı zor beklememize neden oluyor. Biraz fazla kalorili olan bu güzellik yapımı kolay ama tutturması zor olan yemeklerden. Ama neyse ki bizim tam tutan tarifimizle mücver yapmak bile çocuk oyuncağı gelecek!

Arpa şehriyeli pirinç pilavı

Pilavların yıldızı sizce ne? Bizce arpa şehriyeli pirinç pilavı. Her yemeğin yanına yakışsa da bizce en çok bezelyenin yanına yakışıyor. Tane tane şehriyeli pirinç pilavının tüm sırrı yine Lokmacığınızda!

Manda yoğurdu

Bugün içecek yerine farklı bir şey ekleyelim dedik ve tercihimizi manda yoğurdundan yana kullandık. Hem mücverle de iyi gider diye düşündük ve kolları sıvayıp kendi yoğurdumuzu kendimiz yaptık.

Kaymaklı ekmek kadayıfı

Bugünü şöyle Osmanlı mutfağından miras kalmış enfes bir tatlıyla kapatalım dedik ve kaymaklı ekmek kadayıfı yaptık. Şerbetli tatlı severlerin akşamı iple çekeceği kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır merak ettiyseniz o zaman sizi böyle alalım.