8. gün iftar menüsü: Sofrada ziyafet var

8. gün iftar menüsü
8. gün iftar menüsü

Tüm sevdiklerinizle iftar sofrasında toplanmak için pazar gününden daha iyi bir gün olabilir mi? Bizce kesinlikle hayır. Tüm sevdiklerinizi aynı sofranın etrafında toplayın ve menüyü Lokmacığınıza bırakın! Misafire menü oluşturması bizden, mükellef bir iftar sofrası için tüm hünerlerinizi göstermesi sizlerden...

İÇİNDEKİLER

Tavuk suyuna tavuk çorbası tarifi

O bir klasik olsa da iftar sofralarında yıllarca hükmü sürecek nadir tariflerden biri olan tavuk suyuna tavuk çorbası ile başlangıç vakti!

Arpacık soğanlı tas kebabı tarifi

Ana yemek tarifleri genellikle ramazan menülerinde en zor karar verilen tarifler... Tam da bu sebeple menünüzü kendiniz belirlemek yerine ramazan ayı boyunca gün ve gün Lokmacığınızın ramazan menülerine göz atmak, yapabileceğiniz en doğru şey!

Kıymalı çörek nasıl yapılır?

Misafirlerimize hazırladığımız sofralarda börek tariflerine yer vermeden olur mu? Elbette ki hayır. Biz bu sefer tercihimizi bir çörek tarifinden yana kullandık ve davet sofralarını kıymalı çörek ile taçlandırdık. Sizlere ise yalnızca kolları sıvayıp bu lezzeti deneyimlemesini bıraktık!

Garnitürlü pilav tarifi

'Böyle bir menüye de böylesi yakışırdı' diyenleri şöyle alalım. Klasik pilav tariflerinden sıkılanlar, lakin çok farklı pilav tarifleri ile de arası pek iyi olmayanlar buraya. Garnitürlü pilav tarifi Lokmacığınızdan sizler için geliyor!

Çerkez tavuğu nasıl yapılır?

İftarda misafir varsa, çerkez tavuğu o sofrada en çok aranan ve en çok yakışan tariflerden biri olarak mutlaka baş köşede yerini alır! İşte böyle bir klasiğin tam kıvamında tarifi ise Lokmacığınızdan alınır.

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Zeytinyağlısı olmayan her menü biraz eksiktir dedik ve sizler için oluşturduğumuz bu enfes menümüze herkesin damak tadına hitap edebilecek kült bir tarif ekledik.

Çilekli roka salatası nasıl yapılır?

İftar menülerinin olmazsa olmazlarından biri olan salata tarifleri söz konusu olduğunda işi yine Lokmacığınıza bırakmak en doğrusu olabilir... Roka salatasını en sevdiğimiz meyvelerden biriyle taçlandırarak hazırladığımız bu enfes salata tarifine bir şans vermekte fayda var.

İrmikli sütlü tatlı tarifi

İftar sonrası ağır yani şerbetli tatlı sevmeyenler burada mı? Ramazan tatlıları dendiği vakit aklına ilk sütlü tatlılar düşenleri şöyle alalım. İrmikli sütlü tatlı ile bu menüye yakışacak o tatlı tarifi sizlerle!

Pekmezli soda tarifi

Mükellef bir iftar sofrasının içeceklerini de kendiniz yapmaya ne dersiniz? Pekmezli soda tarifi ile bu menüyü taçlandırıp, misafirlerinize kendilerini özel hissettirin!