8.gün iftar menüsü

​8.gün iftar menüsü
​8.gün iftar menüsü

Bugünkü menümüz "ben her gün üç dört çeşit yemek yapamam Lokmacığım!" diyenler için. Pazartesinin de vermiş olduğu yoğunlukla yemek yapmaya hali kalamayanlara fikir olacak olan 8.gün iftar menümüzde tatlı olarak bir ramazan klasiği şekerpare var. Hadi o zaman üşengeçleri böyle alalım ve mutfağa yavaştan giriş yapalım!

Tavuklu pilav

Ramazan girdiğinden beri hemen hemen her gün pilav yesek de sokak pilavlarını çok özledik. Evde sokak lezzetlerini yaşatalım hem de karnımız tıka basa doysun dedik ve tavuklu nohutlu tane tane bir pilav hazırladık. O zaman tarif için sizi şöyle alalım.

Gavurdağı salatası

Kaşık kaşık yediğimiz, suyuna ekmek bandığımız o salata gavurdağı. Her yemeğin yanına yakışan, ekşinin ve acının birbiriyle uyumunu anlatan gavurdağı salatası bu menüde yer almasaydı her şey yarım kalırdı.

Cin biber

Sokak pilavlarının en iyi eşlikçisi cin biber olduğu için bu menüye eklemezsek hatırı kalır dedik. Çekirdek gibi yemeye başlayınca kendimizi durduramadığımız bu lezzet, 'acılara yürüyor korkmuyorum' performansı sergiletiyor.

Ayran

Bir menüde pilav varsa yanına en yakın dostu ayranı eklemezsek bir eksiklik hissettiğimiz doğru! Yaz kış demeden içtiğimiz, en sevdiğimiz içecek ayran. Hele bir de o ayranın içinde soda varsa keyfinizi kimse bozamaz! Keyfi ikiye katlayacak yayın ayranı tadında ayran sırrımız ise hemen burada!

Şekerpare

Ramazan ayı boyunca her evde mutlaka yapılan şekerpare, yapımı kolay tutturması zor olanlardan. "Aman Lokmacığım biz ne zorluklar gördük!" diye iddialıysan o zaman seni böyle alalım!