Bağışıklığınız güçlü kalsın: Kışa çok yakışan 10 tahinli tarif

Tahinli tarifler
Tahinli tarifler

Kış mevsiminde hem bağışıklığınızı güçlendirecek hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de lezzetiyle hem tuzlu hem de tatlı tariflere çok yakışacak tahin... Lokmacığınız bugün tahin kullanarak yapabileceğiniz 10 farklı tarifle geldi!

İÇİNDEKİLER

Fındıklı tahinli üçgenler

Akşamüstü vakitlerinde çayın yanına hep bir şey ararız ya! İşte hem pratik hem de misafirlerinizle birlikte tadını çıkarabileceğiniz çıpçıtır bir atıştırmalık!

Tahinli armutlu galette

Biz galette tariflerini çok seviyoruz ve onu farklı farklı şekillerde denedik! İçlerinde en sevdiklerimizden biri olan tahinli armutlu galette tarifini de sizlerle paylaşıyoruz!

Tahinli çıtır

Mutfağa adımınızı attığınız andan itibaren 15 dakikada hazır olacak tahinli çıtır tarifini şiddetle tavsiye ediyoruz! Özellikle filtre kahvenin yanına çok yakıştırdığımız bu çıtırların arasına ister ceviz isterseniz de fındık koyun. Her şekilde çok güzel oluyor!

Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek

Baklava yufkasından çıtır börek tarifi arayanlar buraya! Tahinli harika bir börek içi hazırladık ve davet sofralarına da çok yakışan çıtır bir börek hazırladık. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Tahinli pide

Mayalı tarifler Lokmacığınızın kırmızı çizgisi! Eğer siz de mayalı hamur işlerini sıklıkla yapıyorsanız peynirli, patatesli ve kıymalı yapmaktan sıkılmış olabilirsiniz. İşte burada devreye giriyoruz ve tahinli pide tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz!

Tahinli kurabiye

İddia ediyoruz daha hızlı yapılabilen bir kurabiye yok! Dakikalar içinde hazır kıyır mı kıyır tahinli kurabiye tarifi bizden, mutfakta maharetlerini konuşturup herkesi kurabiyesine hayran bırakmak sizden!

Tahinli kremalı avokado

Biraz tatlı ve sağlıklı bir meze hazırlamak isteyenler? Bu tarif avokado sevmeyenler için de geliyor ve özellikle galetalar ile mükemmel uyum sağlıyor. Tahinli kremalı avokado tarifimiz sitemizde sizlerle deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Tahinli lahana salatası

Kim demiş "tahin salatalarla yakışmaz!" diye. Hazır kış gelmişken ve lahanalar en çıtır halindeyken bol bol tüketmeliyiz. Lahana ile yapabileceğiniz tahin soslu salatamıza biz çok güveniyoruz. Afiyet olsun!

Tahinli dip sos

Elmayla armutla ve ayvayla çok yakışan leziz bir dip sosla geldik! Meyveleri tek başlarına yemekten sıkılanların imdadına tahinli dip sosumuz koşuyor! Üstelik saniyeler içinde hazır.

Pekmez ve tahinli cheesecake

"Lokmacım cheesecake olsun da her şekilde yerim!" diyenler burada mı? Bu tarif sizlere gelsin. Tahin ve pekmezin yüzlerce yıllık muhteşem uyumu bu kez cheesecake ile buluştu. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!