Bayram tatlıları sofralara: Hafif sütlü tatlılar

yaz tatlıları
yaz tatlıları

Bayram arefesi geldi çattı, ummalı hazırlıklar hız kazandı. Pandemi süreci sonrası yasaklar olmadan geçireceğimiz ilk bayram için içimizi eski bayramlarda saran o tatlı heyecan yine bizlerle… Bu bayram nihayet hep birlikte bayram tatlıları yenecek, sevdiklerimizle bayramın tadına tat gelecek. Tabii içimizi baymadan bizlerle olacak yaza özel bayram tatlıları tariflerimiz ile.

İÇİNDEKİLER

İki senedir sevdiklerimizden uzakta, evlerimizde bir başımıza geçirdiğimiz bayramlarda ne bayram tatlıları yapıldı ne de bayram hazırlıkları. Her bayram haftası, arefe günü evlerimizi saran o tatlı telaş yerini buruk bir hüzüne bırakmıştı. Uzun bir aradan sonra kavuşma günü geldiğine göre en güzel bayram tatlıları için tarif defterleri açılsın mı?

Siz hiç zahmet etmeyin, arkanıza yaslanıp damak tadınıza en uygun olanı seçtikten sonra mutfağın yolunu tutun diye Lokmacığınız sizin için birbirinden nefis yaza özel bayram tatlıları serisini en leziz sütlü tatlı tarifleri arasından seçti ve beğenilerinize sundu. Şimdiden hepinize afiyet olsun, iyi bayramlar!

Kupta şeftalili muhallebi tarifi

‘Yaz sıcağında şerbetli tatlılar ile araya mesafe girdi Lokmacığım’ diyen herkes buraya. Yaza özel bayram tatlıları serimizin ilk sırasında yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali ile taçlandırdığımız enfes bir sütlü tatlı tarifi ile bayramda gelecek misafirlerinize de kendinize de unutulmaz bir lezzet şöleni yaratmaya hazır mısınız?

Vişneli sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

En sevilen yaz meyvelerinden biri hangisidir? Diye sorsak şüphesiz ki alacağımız iki cevaptan biri vişne veya kirazdır. Birbirleri ile kardeş olan bu iki lezzeti de kullanabileceğiniz nefis bir muhallebi tarifi ile karşınızda Lokmacığınız… Tatlıda mayhoş lezzetleri sevenleri can evinden vuracak vişneli sakızlı muhallebi tarifimiz bu bayram sofralarının yıldızı olabilir.

İrmikli tatlı nasıl yapılır?

İrmik… Birçok tatlı tarifinde, birçok hamur işi tarifinde bizimledir. Mutfaklarımızın en temel malzemelerinden biridir o. Onsuz tatlı tarifleri hep bir eksiktir. İrmik helvası, irmikli şekerpare derken birçok tatlı tarifinin olmazsa olmazı olan irmiği bu kez de bir sütlü tatlı tarifinde sahneye çıkarttık ve sonuçtan son derece memnun kaldık. Bu bayramın tatlısı sizler için de ‘irmikli tatlı’ olabilir…

Orman meyveli serin kuplar tarifi

Farklı tatlı tarifleri, bir tutkudur tatlı severler için. Döner dolaşır kendilerini farklı tarifler ararken bulur, her daim yeniyi denerler. Bayram tatlısı denince akla her ne kadar şerbetli tatlılar gelse de yaz sıcağında tercihini yaz tatlılarına yoğunlaştıran tatlı severler için de bu kez rota; orman meyveli serin kuplar.

Padişah lokumu nasıl yapılır?

‘Sütlü tatlı olsa da bayrama yakışır bir tatlı tarifi olsun Lokmacığım’ diyenler için padişah sofralarına layık nefis bir tatlı tarifini şöylece bırakalım. Padişah lokumu, sadrazam lokumu gibi isimlerle anılan bu tatlı saray yemekleri ile donatılmış bayram sofralarınıza çok yakışacak.

Gül ve hibisküslü kuplar tarifi

Halk arasında hatmi çiçeği veya nar çiçeği olarak da bilinen hibiskus bu defa gül ile bir araya geliyor ve nefis mi nefis bir tatlı tarifinde karşımıza çıkıyor. Sütlü tatlı severlere ezberleri bozduracak bu tarifimiz bayram sofralarınızın baş köşesine kurulmaya hazır.

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Bayramların en sevilen sütlü tatlılarından biri olan kadayıflı muhallebiyi bir de Lokma tarifiyle denemeye ne dersiniz? Çıtır kadayıfların muhallebi ile buluşmasından ortaya çıkan bu enfes lezzete kimse hayır diyemeyecek.

Muzlu bisküvili kuplar tarifi

Magnolia severlerin iştahını kabartacak bu tarifimizle en leziz magnolia tariflerinden birini verdiğimize eminiz. Muz ve muhallebinin enfes uyumundan ortaya çıkan muzlu bisküvili kuplar hem çocukların hem büyüklerin bu bayram favorisi olacak.

Şeftalili irmik tatlısı nasıl yapılır?

Yaz sıcaklarından içinizi baymayacak hafif bir tatlı arayanlardan mısınız? En doğru adreste olduğunuzu belirtelim. İrmikli muhallebi ve şeftalili bir meyve peltesi ile bu yaz aradığınız o hafif tatlıyı bulduğunuzdan hiçbir şüpheniz olmasın.

Böğürtlen ve karadutlu dondurma nasıl yapılır?

Listenin sonuna bayramda gelen misafirlerinizi epey şaşırtacak bir tarif gizledik. Kavurucu sıcaklarda yerini hiçbir şeyin alamayacağı dondurmadan enfes bir bayram tatlısı hazırladık ve orman meyvelerinin büyüleyici aromasından yardım aldık.