Bayrama nefis sütlü tatlı tarifleri

Bayrama nefis sütlü tatlı tarifleri
Bayrama nefis sütlü tatlı tarifleri

Bayramın vazgeçilmez tatları arasında yerini alan sütlü tatlılar, son derece hafif ve lezzetli olmaları sebebiyle bayram sofralarının baş köşelerinde hemen hemen her bayram yerini alıyor. Sütlaçtan, muhallebiye, tavuk göğsünden, kazandibine herkes tarafından sevilen ve tercih edilen klasik sütlü tatlılar dışında farklı ama bir o kadar da lezzetli sütlü tatlı tarifleriyle bu bayram misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Kupta şeftalili muhallebi tarifi

‘Ramazan ayında alınan kaloriler sonrası şerbetli tatlılar ile araya mesafe girdi’ diyen herkes buraya. Bayrama özel sütlü tatlılar serimizin ilk sırasında yazın en sevilen meyvelerinden biri olan, tezgahlarda tek tük görülmeye başlanan şeftali ile taçlandırdığımız enfes bir sütlü tatlı tarifi var. Kupta şeftalili muhallebi tarifi ile bu bayram klasiklere küçük bir mola.

Vişneli sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Dolaplardaki vişneleri çıkartın! Enfes bir tatlı yapıyoruz. Tatlıda mayhoş lezzetleri sevenleri can evinden vuracak vişneli sakızlı muhallebi tarifimiz bu bayram sütlü tatlı sevenlerin gözdesi olabilir bizlerden söylemesi!

İrmikli tatlı nasıl yapılır?

Birçok tatlı tarifinde, birçok hamur işi tarifinde bizimle olan irmik bu kez bir sütlü tatlı tarifi için sahnede! Alışılagelmiş muhallebi kıvamına farklı bir boyut katan irmikli tatlı için sizleri şöyle alalım mı?

Orman meyveli serin kuplar tarifi

Farklı tatlı tarifleri, bir tutkudur tatlı severler için. Döner dolaşır kendilerini farklı tarifler ararken bulur, her daim yeniyi denerler. Bayram tatlısı denince akla her ne kadar şerbetli tatlılar gelse de bu bayram tercihini sütlü tatlılardan yana kullananlar için bambaşka bir tatlı tarifimiz var!

Padişah lokumu nasıl yapılır?

'Şöyle adıyla sanıyla bayrama yakışır bir tatlı tarifi istiyoruz' diyenler için padişah sofralarına layık nefis bir tatlı tarifini şöylece bırakalım. Padişah lokumu, sadrazam lokumu gibi isimlerle anılan bu tatlı birbirinden nefis bayram yemekleri ile donatılmış bayram sofralarınıza çok yakışacak.

Gül ve hibiskuslu kuplar tarifi

Halk arasında hatmi çiçeği veya nar çiçeği olarak da bilinen hibiskus bu defa gül ile bir araya geliyor ve nefis mi nefis bir tatlı tarifinde karşımıza çıkıyor. Sütlü tatlı severlere ezberleri bozduracak bu tarifimiz bayram sofralarınızın baş köşesine kurulmaya hazır.

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Bayramların en sevilen sütlü tatlılarından biri olan kadayıflı muhallebiyi bir de Lokma tarifiyle denemeye ne dersiniz? Çıtır kadayıfların muhallebi ile buluşmasından ortaya çıkan bu klasik lezzete kimse hayır diyemeyecek!

Muzlu bisküvili kuplar tarifi

Magnolia severlerin iştahını kabartacak bu tarifimizle en leziz magnolia tariflerinden birini verdiğimize eminiz. Muz ve muhallebinin eşsiz uyumundan ortaya çıkan muzlu bisküvili kuplar hem çocukların hem büyüklerin bu bayram favorilerinden biri olmaya aday.