Birlikte tüketmeniz gereken gıdalar

​Birlikte tüketmeniz gereken gıdalar
​Birlikte tüketmeniz gereken gıdalar

Bazı gıdaları tek başına tükettiğinizde faydasından tam anlamıyla yararlanamadığınızı biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar bazı gıdaların tek başına fayda sağlamadığını, mutlaka birlikte yenmesi gereken başka bir eşlikçiye ihtiyaç duyduğunu ortaya koydu. İşte birlikte süper ikili olan gıdalar!

Brokoli ve zeytinyağı

Brokolide yer alan karotenoidler, vücudumuzda antioksidan etkisi sağladığı için oldukça faydalı bir birleşendir. Ancak brokolide yer alan karotenoidlerin ortaya çıkabilmesi için zeytinyağı ile birlikte tüketilmesi gerekiyor.

Zerdeçal ve karabiber

Zerdeçalda yer alan kurkuminin vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı oluyor. Bol antioksidan içerdiğinden dolayı da damar sağlığını koruyan kurkumin karabiberde yer alan piperinle birleşince daha etkili oluyor.

Domates ve zeytinyağı

Domates bol likopen içeren bir besindir. Likopen de vücutta antioksidan etki sağlar. Ancak likopenin ortaya çıkabilmesi için domatesin zeytinyağı ile birlikte tüketilmesi gerekiyor.

Yeşil çay ve limon

Metabolizma hızlandırıcı olarak adlandırdığımız yeşil çay, bol miktarda kateşin içermektedir. Limonu yeşil çay ile beraber tüketirseniz eğer antioksidan etkisi artarak bağışıklık güçlendirici bir ikili olurlar.

Bitter çikolata ve elma

Hepimizin severek tükettiği bitter çikolata, %60'tan fazla kakao içerdiği için bol antioksidana sahip. Bitter çikolata, kan basıncını düşüren, hücre yenileyen, kolesterolü azaltan antioksidan ve kuersetin açısından zengin olan elma ile beraber tüketildiğinde daha fazla etki etmektedir.

Ciğer ve domates

Kansızlık problemi yaşayanlar buraya! Ciğerin içerisinde yer alan demir, C vitaminiyle birleşince daha faydalı oluyor. Bu sebeple kansızlık gibi sorunlarınız varsa ciğeri kesinlikle domatesle birlikte tüketmenizde fayda var.

Kırmızı et ve biberiye

Kırmızı ette bulunan serbest radikaller, yaşlanma gibi sorunlar doğurabilmektedir. Bu sorunların önüne geçebilmek için ise rosmarinik asit içeren biberiye güzel bir eşlikçi.