Bugün 'Dünya Makarna Günü' : Birbirinden nefis makarna tarifleri

Dünya makarna günü
Dünya makarna günü

Öğrenci evlerinin olmazsa olmazı, yemek yapamadığımız günler günün kurtarıcısı, diyette olduğumuz zamanlar en lezzetli kaçamağımızdır makarna. İşte böylesine sevilen bir lezzetin de tüm dünyada kutlanan bir günü olmasına elbette ki şaşırmamak gerek. Uluslararası Makarna Örgütü tarafından 1998 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan 'Dünya Makarna Günü' şerefine birbirinden nefis makarna tariflerimizden birini seçerek günün menüsünde makarnaya yer vermeye var mısınız?

İlk olarak 1998 yılında günümüzde makarnanın başkenti olarak kabul edilen İtalya'nın Napoli şehrinde kutlanmış olan Dünya Makarna Günü, ülkemizde de her yıl kutlanmaya başlanmış durumda.

Bu seneki Dünya Makarna Günü kutlamaları Lokma'da.

Birbirinden nefis makarna tarifleri arasından damak tadınıza en uygun olanı seçin ve bugün kendinizi ödüllendirmek adına mutfağın yolunu tutun!

Penne arabiata tarifi

En sevilen makarna tariflerinden biri olan penne arabiata tarifini bir de Lokma farkıyla deneyimlemeye var mısınız? Makarna keyfini taçlandırmak için klasik tariflerden vazgeçemeyenlere özel penne arabiata tarifimiz ile biz geldik.

Peynirli makarna nasıl yapılır?

'Lokmacım biz de klasik makarna tariflerini severiz lakin bizim klasik makarna anlayışımız Türk mutfağından geçer' diyenler buraya! Öğrenci evlerinin milli yemeği peynirli makarna tarifi ile Dünya Makarna Günü'nde maziyi anmaya ne dersiniz?

Parmesanlı fırın makarna tarifi

İtalyan makarna İtalyan parmesan peyniri ile buluştu ve ortaya karşı konulması güç bir lezzet çıktı... Bugün, fırında makarna severlerin aklını başından alacak bu tarifimizi deneyimlemenin günü. Parmesanlı fırın makarna tarifi ile bildiğiniz tüm makarna tariflerinin pabucunu dama atmaya hazır olun.

Kıymalı kerevizli makarna nasıl yapılır?

Klasik makarna tariflerinden sıkılan herkes bu linke mutlaka tıklasın! Ezber bozduran, kış boyu sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz o tarif Lokma'da sizleri bekliyor. Kıymalı kerevizli makarna tarifi ile şimdi sofralarda yenilik vakti.

Karamelize soğanlı kremalı penne nasıl yapılır?

'Lokmacım bize öyle bir tarif ver ki tadı damağımızda kalsın' diyenler toplansın! Bir yiyenin bir daha unutamayacağı o tarifle biz geldik. Karamelize soğanlı kremalı penne tarifi ile aranılan o tarif bulundu!

Lahana ve kıymalı midye makarna tarifi

Seveni kadar sevmeyenenin de çok olduğu lahana bu defa kendini herkese sevdirmek konusunda oldukça kararlı! Lahanalı ve kıymalı midye makarna tarifi ile lahana sevmeyenlerin dahi iştahını kabartacak o tarifle biz geldik.

Bal kabaklı ve adaçaylı tagliatelle tarifi

Farklı makarna tarifleri arayanların aradığını bulacakları o tarif, işte bu tarif! 'Domates soslu, peynir soslu makarnalardan çok sıkıldık gerçek bir farklılık arıyoruz Lokmacım' diyenler hazır olun. Bal kabaklı ve adaçaylı tagliatelle tarifiyle aradığınızı bulma vakti!

Biftek ve hardal soslu makarna nasıl yapılır?

Biftek ve hardal soslu makarna gerek lezzetiyle gerek görüntüsüyle iştahınızı kabartarak yemeye doyamayacağınız bir lezzet. Makarnanızı haşlayın ve sahneyi bu enfes ikiliye bırakın!