Bugün mutfak şefleri çocuklar! 23 Nisan'da çocuklarla beraber yapabileceğiniz tarifler

Bugün mutfak şefleri çocuklar! 23 Nisan'da çocuklarla beraber yapabileceğiniz tarifler
Bugün mutfak şefleri çocuklar! 23 Nisan'da çocuklarla beraber yapabileceğiniz tarifler

Bugün çocuk bayramı olduğuna göre onların en sevdiği lezzetleri onlarla beraber yapmaya ne dersiniz? Ailecek çok keyif alarak yapacağınız bu tariflerin çocukların mutluluğunu ikiye katlayacağına eminiz. Üstelik hepsi birbirinden kolay tarifler olduğu için bu sefer hüner sergileme görevi çocuklarda.

Reçelli pişi

Tüm günü güzel geçirmek için kahvaltıyı beraber hazırlamak isterseniz reçelli pişi hem doyurucu hem de lezzetli bir tercih olacak. O zaman hadi vakit kaybetmeden minik hamurları kızartalım!

5 peynirli sandviç

"Tamam çocuk bayramı ama Lokmacığım yine de ben kızartma yiyelim istemiyorum." derseniz o zaman çocukların hem lezzetine hem de yapımına bayılacağı bu poğaçayı denemelisiniz. Hem peynir yemeği sevmeyen afacanlar için de güzel bir caydırıcı olabilir.

Minik pizza pideler

Her zaman pide ile pizza arasına sıkışıp kalan çocuklar için bugün iki tarifi de birleştirelim dedik ve ortaya minik pizza pideler çıkardık. Hem yapımı hem yemesi çok eğlenceli olacak bizden demesi!

Tavada mücver

Sebze yemeği sevmeyen afacan bir çocuğunuz varsa bizim önerimiz onunla beraber mücver yapmanız. Yapım aşamasında olduğu için tadına bakmak isteyeceğinden bundan sonra sebzeli şeyler favorisi olabilir. Denemeye değer.

Labneli çilekli yaş pasta

Her önemli günün aranan tatlısı tabi ki yaş pasta. E bugün de çocukların özel günü olduğuna göre malzemeleri hazırlayın ailecek ortaya şov çıkarıyoruz!

Beyaz çikolatalı kurabiye

Hangi çocuk kurabiye sevmez ki? Hele bir de kendisi yapmışsa bir tepsiyi bile tek başına yiyebilir. Hadi o zaman kolları sıvayın ve kurabiye hamurun yoğurmaya başlayın!

Meyveli donmuş yoğurt

Bugün çocuk bayramı biraz onları şımartsak fena olmaz dedik ama yine de sağlıklarını düşündük. Evde dondurma kabı varsa daha kolay şekil verebileceğimiz bu tarifimiz sayesinde bugünden sonra hazır dondurma almayı unutacaksınız.