Bulgur pilavının yanına ne gider?

bulgur pilavı
bulgur pilavı

İster ana yemeklerin yanında, ister sofralarda tek başına her daim ilk tercihtir pilav. Pirinç pilavı, bulgur pilavı, arpa şehriye pilavı... Lokma mutfağında pilav dendi mi akan sular durur ama bulgur pilavının yeri her daim başkadır. Peki ya bulgur pilavının yanına ne gider? Bulgurun yanına en çok yakışır? Yanına ne gider? Serimizde bu defa konuğumuz; çok sevdiğimiz bulgur pilavı.

Bulgur pilavının yanına ne gider? Dedik; sade bulgur pilavı, domatesli bulgur pilavı fark etmeksizin sofralarımızın en sevilen tariflerinden biri olan bulgur pilavı zaman zaman bol köpüklü bir ayranla, zaman zaman bir kase yoğurtla, zaman zaman yalnızca salataların baş tacı olan çoban salatayla severek tüketilen bulgur pilavının yanına yakışacak tüm tarifleri bu yazımızda derledik.

Tabii bunların hepsi Lokmacığınızın sizler için derlediği 'bulgur pilavının yanına ne gider?' içeriğiyle denk gelmeden öncesi... Bu içerikten sonra bulgur pilavının yanına ne gider? Sorusunun en lezzetli cevabı sadece Lokmacığınızda.

Havuçlu ada çaylı çorba tarifi

Bulgur pilavının yanına ne gider? Sorusunun ilk cevabını klişe çorba tariflerinden sıkılanlara verelim dedik ve oldukça değişik çorba tariflerinden biri olan havuçlu ada çaylı çorba tarifimizle biz geldik... Ada çayının enfes aroması size bildiğiniz tüm havuç çorbalarını unutturmak hususunda oldukça kararlı.

Havuçlu ada çaylı çorba nasıl yapılır?

Kemik suyuna yayla çorbası tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan yayla çorbasına küçük bir güncelleme... Et suyu ve tavuk suyu çorbalarının bizim kültürümüzde yerini ve önemini bilmeyen var mı? Peki ya kemik suyu çorbalar? Kemik suyuna yayla çorbası tarifimizle yayla çorbasını bir de böyle denemeye ne dersiniz?

Kemik suyuna yayla çorbası nasıl yapılır?

Bezelyeli enginar çorbası nasıl yapılır?

Enginarı sadece zeytinyağlı tariflerinde kullananlar tüm ezberleri bozmaya hazır olsunlar. Karaciğer dostu enginar ile bezelyeyi bu kez bir zeytinyağlı tarifinde değil çorba tarifinde bir araya getiriyoruz ve mutfaklarda yenilik vakti diyoruz...

Bezelyeli enginar çorbası tarifi

Mercimek yemeği tarifi

Lokmacım bir sofrada bulgur pilavı olur da mercimek yemeği olmadan olur mu? Elbette ki hayır. Bir sofrada bulgur pilavı olduğunda mercimek yemeği pilavın yanında kendiliğinden belirir. Asla ayrılmaz bu ikilinin yanına bir tabak yoğurdu da ilave etmeyi unutmayın.

Mercimek yemeği nasıl yapılır?

Mercimek piyazı nasıl yapılır?

Konu hazır yeşil mercimekli tariflerimizden açılmışken bu defa da nefis bir mercimek piyazına ne dersiniz? Fasulye piyazı kadar popüler olmasa da enfes bir piyaz tarifi olan mercimek piyazı, fazla vakit harcamadan hazırlayabileceğiniz ve bulgur pilavınızın yanına çok yakışacak eşsiz bir lezzet.

Mercimek piyazı tarifi

Tavada baharatlı tavuk sote tarifi

Tavuk sote ve et sote... Yemek yapmaya pek vaktimizin ve enerjimizin olmadığı anlarda en sevilen, en lezzetli, en pratik yemek tariflerinin başında yer alır. Bu defa da bulgur pilavının yanına Lokma usulü enfes bir baharatlı tavuk sote tarifine ne dersiniz?

Tavuk sote nasıl yapılır?

Fırında köfte patates nasıl yapılır?

Köfte patates... Çocukluğumuzdan beri en sevdiğimiz ikili, ayrı ayrı yendiğinde asla o tadı alamadığımız bir lezzet efsanesi. 'Lokmacım köfte patatesi çok severim ama kızartmalarla aramda mesafe var' diyenler için enfes bir bulgur pilavının yanına Lokma usulü fırında köfte ve patates ile gerçek bir lezzet bombardımanına hazır mısınız?

Fırında köfte ve patates tarifi

Köfteye sarılmış köz patlıcan tarifi

Patlıcan; içinde bulunduğu tüm tariflerin lezzetini ikiye katlayan en lezzetli sebzelerden biri. Tabii patlıcanın öyle bir versiyonu var ki gerek kokusuyla, gerek lezzetiyle aklımızı başımızda alır; bizi bambaşka diyarlara götürür. Söz konusu elbette ki közlenmiş patlıcan. Söz konusu közlenmiş patlıcan olduğunda da Lokma'da tercih; köfteye sarılmış köz patlıcan tarifi.

Köfteye sarılmış közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Karabuğdaylı cacık nasıl yapılır?

Lokmacım yemek tarifleri tamam peki ya içecek tarifleri? 'Bulgur pilavının yanına ne gider?' diye kime sorsak gelecek ilk cevaplardan biri olacak cacığı bir de Lokma usulüyle denemeye ne dersiniz?

Karabuğdaylı cacık tarifi

Kiraz hoşafı tarifi

Bu leziz listenin finaline enfes bir hoşaf tarifi gelmezse olur mu? Elbette ki hayır. Sağlıklı beslenmeye önem veren herkesin sofralarında asitli içeceklerin yerini çoktan hoşaf tarifleri almış durumda. Sıcak yaz günlerinde buz gibi kiraz hoşafı ile tam kıvamında bir bulgur pilavı sofralarınızın yeni ikilisi olmaya hazır.

Kiraz hoşafı nasıl yapılır?