Gluten alerjisi olanlar veya glutensiz beslenmek isteyenler için birbirinden nefis 7 tarif

Glutensiz tarifler
Glutensiz tarifler

Çölyak hastalığı genetik temelleri olan bir rahatsızlıktır. Yani genetiğinizde bu rahatsızlık yoksa buğday tüketmek sizi çölyak hastası yapmaz. Peki çölyak hastaları neleri yiyemez? Çölyak hastaları için özel tarifler var mı? Çölyak hastası değilim, glutensiz beslensem ne olur? Bu soruları cevaplamak için Lokmacığınız burada sizlerle!

İÇİNDEKİLER

Çölyak hastaları ne yiyemez?

Buğday, çavdar, arpa ve yulaf içeren tüm gıdalardan (hububat, makarna ve birçok işlenmiş gıda) uzak durmaları gerekmekte ancak çölyak hastaları için mısır, patates, pirinç ve soya unu zararsızdır.

Çölyak hastası olmayıp glutensiz beslenmek doğru mu?

Kilo vermek uğruna çölyak hastası olmamasına rağmen glutensiz beslenen çok sayıda insan var. Makarna ve birçok hamurlu gıda zararlı olsa da buğday, yulaf ve çavdar gibi lifli gıdaların vücuda birçok faydası var. Sağlıklı bir insanın günlük alması gereken lif miktarının 30-40 gram aralarında seyretmesi gerektiğini düşünürsek çölyak hastası değilseniz glutensiz beslenmeyi tercih etmemenizi öneririz.

Glutensiz kek

Glutensiz tariflerin en klasik versiyonuyla başlıyoruz. Kavlıca unu kullanarak yaptığımız glutensiz kekin tadını normal keklerden ayırmak neredeyse imkansız. Tarifi Lokmacığınızdan, yapması sizden!

Glutensiz fasulyeli mısır ekmeği

Karadeniz'de sık sık kullanılan mısır unundan lokmacığınız harika bir glutensiz fasulyeli mısır ekmeği yaptı. İster tek başına ister yoğurtla tüketin ama siz siz olun bu tarifimize mutlaka bir şans verin!

Glutensiz parça çikolatalı kurabiye

Biz çayın ve sütün yanına çok yakışan bu çikolatalı kurabiyeye hayranız! Günün her zamanı korkmadan tadını çıkarabileceğiniz bu kurabiyede un da yok şeker de!

Mantarlı dereotlu karabuğday pilavı

Lokmacığınız yine hem doyurucu hem de çok lezzetli bir tarifle geldi. Mantarlı dereotulu karabuğday pilavı tarifini hem öğle hem de akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Glutensiz brownie cheesecake

İddia ediyoruz kimse bu tarifin şekersiz ve unsuz olduğunu anlayamaz! Glutensiz beslenme seçeneklerinin aslında ne kadar da çok olduğunu bu tatlı tarifimizle göstermiş bulunuyoruz. Siz de tatlı krizlerinizde mutlaka denemelisiniz!

Nohut unlu wrap

Dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz nohut unlu wrap günü her saatine uygun. Kahvaltıda peynirle ve domatesle, öğlen ve akşam ise içerisine et, tavuk ekleyerek güzel bir öğün geçirebilirsiniz.

Susamlı kıtır

Günün her saatinde çıtır çıtır tüketebileceğiniz susamlı kıtır nasıl yapılır? Çayın yanına mükemmel uyum sağlayacak tarifimizin tüm ayrıntıları sitemizde sizlerle! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.