Hamsinin yanına ne gider?

Hamsinin yanına ne gider?
Hamsinin yanına ne gider?

Balık sezonunun açılmasıyla beraber birbirinden lezzetli balıklar; tezgahları süslemeye başladı. Lakin nedendir bilinmez her yıl olduğu gibi bu senede tezgahların gözdesi: Hamsi. Gerek kolay pişirilmesi, gerek zahmetsiz temizlenmesi, gerek diğer balık çeşitlerinden daha uygun fiyatlı olması sebebiyle balık dendiği vakit ilk akla gelen ve en sık tercih edilen balıklardan biri olan hamsinin yanına ne gider? Hep beraber bu sorunun cevabını aramaya var mısınız?

İÇİNDEKİLER

Salata tarifleri, pilav tarifleri, meze tarifleri, tatlı tarifleri her şey ortaya dökülsün... Şimdi vakit hamsinin yanına yakışanı bulma vakti!

Mor soğan salatası nasıl yapılır?

Hangi balık çeşidi sofraya gelirse gelsin yanında mutlaka soğan salatası gelsin! Hamsinin yanına ne gider? Sorusunun cevabını aramak için çıktığımız bu yolda almamız muhtemel en popüler cevabı sizlerle paylaşalım.

Zeytinli roka salatası tarifi

Hazır söz salata tariflerinden açılmışken öylece konuyu kapatmak olmaz. Hamsinin yanına ne yakışır? Dendiği vakit aklımıza düşen tüm salata tariflerini sıralamadan hiçbir yere gitmeyiz. Zeytinli roka salatası da işte bizim için bu enfes tariflerden biri.

Sumaklı kuru börülce piyazı tarifi

Piyaz mı? Piyaz nereden çıktı Lokmacım? Sorumuz köftenin yanına ne gider? Değil ki diyenler sakin olsun... Sadece ezberleri bozmak için buradayız. Piyazı yalnızca köftenin yanında tüketmeye son! Sumaklı kuru börülce piyazı ile hamsinin yanına ne gider? Sorusuna alışılagelmişin dışında cevap buldunuz bile.

Lahanalı kereviz salatası nasıl yapılır?

Sofralarınıza hem görselliğiyle hem de lezzetiyle renk katacak bir kış salatasına ne dersiniz? Hamsiler artık renkli sofralarda ışıldayacak... Lezzetiyle ve sayısız faydasıyla lahanalı kereviz salatası hamsinin yanına en yakışan tariflerden yalnızca biri.

Fava tarifi

Salata tariflerine epey doyduğumuza göre sıra meze tariflerine gelmesin mi? Elbette ki gelsin. Baklanın başrol olduğu nefis mi nefis bir fava tarifi ile balık sofralarını taçlandırmaya ne dersiniz? Hamsinin yanına ne mi gider? Nefis mi nefis bir fava gider.

Humus nasıl yapılır?

Söz mezelere geldi mi humustan bahsetmemek olur mu? Elbette ki hayır. Ortadoğu mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan humus iyi bir pişmiş bir balığın yanına en çok yakışacak şeylerden biri.

Kırmızı biberli tarator tarifi

Tarator tarifi dendiği vakit aklına ilk önce havuç tarator düşen herkes bu alışkanlığını değiştirsin! Çünkü kırmızı biberli tarator dururken havuç taratoru biraz fazla abartmış olabiliriz. Balık ziyafetinizin tadını iki katına çıkartacak kırmızı biberli tarator tarifimize bir şans vermeyi sakın ola ki unutmayın!

Ekşili ezogelin çorbası tarifi

Ana yemekte ne olursa olsun çorba olmadan sofraya oturmayanlar bizi iyi anlar! Bir sofra ne denli birbirinden nefis tariflerle donatılmış olursa olsun çorbanın yeri gönüllerde her daim başkadır. Söz konusu balık olduğunda da durum pek değişmiyor. Doğruyu söylemek gerekirse de bizlere göre ekşili ezogelin çorbası hamsinin yanına ne gider? Sorusunun en leziz cevaplarından biri.

Bulgurlu mısır çorbası nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan hamsi sofraları süsledi mi yine Karadeniz mutfağının sevilen lezzetleri ona eşlik etmez mi? Elbette ki eder. Buyurun bulgurlu mısır çorbası tarifini incelemeye...

Sıcak helva tarifi

İşte liste sonu, sahne kapanışı yine assolist bir tarifin... Balığın ardından mutlaka helva yiyin ki, balık öldüğünü anlasın diyen büyüklerimizin sözünü çok dinlemiş olsak gerek ki her balık yediğimizde ardından gözlerimizin aradığı ilk şey sıcak helva tarifimizin ta kendisi...