Hangi yemek düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencere
Düdüklü tencere

Hangi yemek düdüklüde kaç dakikada pişer? Mutfakların olmazsa olmaz düdüklü tencereler her evde bulunan lakin kullanımı konusunda pek de bilgi sahibi olmadığımız tencere tiplerinden biri olarak mutfakların demirbaşı konumunda. Hal böyle olunca da düdüklü tencereler mutfaklarda ne işe yarar? Hangi yemek düdüklü tencerede kaç dakikada pişer? Vakit tüm bu soruların cevabını hep beraber bulma vakti!

İÇİNDEKİLER

Et ve sebze yemeklerini kısa sürede hazırlamamızı sağlayan, özellikle de yumuşaması zaman alan bakliyatların gayet pratik bir şekilde yapılmasını sağlayan düdüklü tencereler bir mutfakta mutlaka olması gereken en temel mutfak eşyalarından biri.

Her yemeğin farklı bir pişme süresi olmasıyla beraber düdüklüde hangi yemek kaç dakikada pişer? Sorusunun cevabını ararken karşınıza çıkması muhtemel bu başlığımız altında mutfakta bilmemiz gereken en temel şeylerden biri olan pişirme süreleri sizlerle.

Mısır düdüklüde kaç dakikada pişer?

Oldukça uzun bir süre haşlama süresinden geçmesi gereken mısır, günümüzde sıklıkla düdüklü tencerede pişirilir halde. Düdüklü tencerede en fazla 30 dakika içerisinde pişen mısır bu uzun haşlanma süresini gerektirmeden tam kıvamında pişiyor.

Bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Zamandan tasarruf etmek istediğimizde her ne yaparsak yapalım düdüklüde yapalım diye düşünen herkes burada mı? Normal tencerede piştiği zaman dahi çabuk pişen bezelye düdüklüde yalnızca 10 dakikada hazır.

Nohut düdüklüde kaç dakikada pişer?

Bir gün önceden ıslatılması gereken nohut en uzun süre pişen bakliyatlardan biri olabilir. Tabii ki düdüklü tencerede pişmediği zamanlarda. Düdüklü tencerede pişirmeye karar verdiğiniz ıslatılmamış nohut için gerekli zaman yaklaşık olarak 1 saat iken, bir gece önceden ıslattığınız nohut için gerekli zaman 20 dakikadadır.

Taze fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Yaz mevsiminin olmazsa olmaz sebze yemeklerinden ve zeytinyağlılarından biri olan taze fasulye, zamandan tasarruf etmek istediğimizde veya zamanımız olmadığında düdüklü tencerede rahatlıkla pişirebileceğimiz gıdalardan biridir. Yalnızca 15 dakikada taze fasulye yemeği yapabilmek için ihtiyacımız olan tek şey düdüklü tencere.

Patates düdüklüde kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencerede en kolay pişen sebzelerden biridir patates. Lakin hangi yemekte, ne şekilde kullanacağınıza göre değişir pişme süresi. Örneğin kabukları soyulmuş ve doğranmış patatesler 5 dakika içerisinde pişerken; kabukları soyulmamış ve doğranmamış patatesler 10 dakika içerisinde pişer.

Yeşil mercimek düdüklüde kaç dakikada pişer?

Bulgur pilavının yanında olmazsa olmaz olarak adlandırabileceğimiz yeşil mercimek, en sevilen ve en sık tercih edilen yemek tariflerinden biri. Hal böyle olunca da çok sevdiğimiz yeşil mercimeği düdüklü tencerede 20 dakikada pişirmek bizim için en pratik pişirme yöntemlerinden biri oluyor.

Kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Ansızın akıllara kuru fasulye - pilav ikilisi düştüğünde yardımımıza ilk koşanlardan biridir kuru fasulye. Ansızın kuru fasulye yapmaya karar verdiğimizde, ıslatılmamış fasulyeleri 40 dakika pişirmemiz gerekirken; menüde kuru fasulye olduğunda ise bir gece öncesinden ıslattığımız fasulyelerin pişme süresi yalnızca 20 dakikadır.

Pırasa düdüklüde kaç dakikada pişer?

Kış sofralarından eksik olmayan pırasa, düdüklü tencerede oldukça iyi bir kıvamda piştiğinden zamanımız olsa bile düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ettiğimiz sebzelerden biri. Yalnızca 15-20 dakika içerisinde düdüklü tencerede son derece iyi bir kıvamda pişen pırasa düdüklü tencerede en kısa sürede pişen yemeklerden biri.

Tavuk düdüklüde kaç dakikada pişer?

Tavuk düdüklü tencerede yalnızca 25 dakika içerisinde pişer. Lakin tavuk normal bir tencerede pişirmek isteniyor ise o vakit yaklaşık 45 veya 50 dakika kadar pişirmek gerekir.