Haşlanmış patatesli tarifler

Kıymalı patates çanağı
Kıymalı patates çanağı

Yaz kış en sevilen tarifler arasında gösterilen patatesli tarifler söz konusu olduğunda yaptığınız şeylerin lezzetini ikiye katlamak oldukça basit. Patatesleri haşlayarak kullanmak. Patatesin sıklıkla içinde bulunduğu poğaça tarifleri, börek tarifleri vb. tariflerde hayat kurtaran, yaptığınız o tarifin lezzetini ikiye katlayan haşlanmış patatesli tarifler ile bir lezzet şölenine hazır mısınız?

Patates kızartması, patatesli börek, patatesli poğaça, patatesli omlet… Patatesli tarifler söz konusu oldu mu böylesine uzayıp giden bir liste söz konusu peki ya haşlanmış patatesler söz konusu olduğunda?

Haşlanmış patatesler söz konusu olduğunda ezberler bozuluyor...

Çünkü haşlanmış patatesi hamur işi tarifleri, patates püresi dışında kullanabileceğimiz alanlar oldukça kısıtlı sanılıyor. Gerçekten öyle mi? Gelin hep beraber göz atalım!

Spiral patates kroket tarifi

Yediden yetmişe herkesin sevdiği patatesli tarifler söz konusu olduğunda akan sular durur... Kızartması, püresi, poğaçası, böreği şimdi bir de kroketi. Bildiğiniz tüm patates kroket tariflerini unutun; şekliyle de lezzetiyle de aklınızı başınızdan alacak o tarif Lokmacığınızdan geliyor.

Brokolili fırın patates nasıl yapılır?

En faydalı kış sebzelerinden biri olan brokoliyi bir de böyle denemeye ne dersiniz? Brokoli sevmeyenlerin dahi brokoli ile arasını düzeltecek bu tarifimizle tüm ön yargılarınızı yıkmaya hazır mısınız? Brokoliye, çok bildik ve tanıdık bir lezzetin eşlik ettiği brokolili fırın patates tarifimiz ile sofralarda yenilik vakti!

Taze haşlanmış patates salatası tarifi

Efsanelere saygı duruşu! Annelerimizin gün sofralarından oldukça tanıdık bir lezzetle karşınızdayız. Ne mi o? Patates salatası tarifinin ta kendisi. Kapya biberle renklendirdiğimiz, sumak ile lezzetine lezzet kattığımız taze haşlanmış patates salatası tarifi ile yeni nesil gün sofralarına güncelleme Lokmacığınızdan.

Kıymalı patates nasıl yapılır?

Klasik patatesli tarifler nelerdir? Diye sorsak alacağımız iki cevaptan mutlaka birinin kıymalı patates olacağına eminiz. Öyle ki patates ile bütünleşmiş en meşhur tariflerden biridir: Kıymalı patates. Yapımı son derece kolay, pratik mi pratik bu tarifimizle zamansız vakitlerin kurtarıcısı kıymalı patates sizlerle.

Badem ve reyhanlı gnocchi nasıl yapılır?

Kayseri mantısının İtalyan kardeşi gnocchi ile daha önce tanışmış mıydınız? Bir çeşit patatesli mantı olarak da adlandırabileceğimiz gnocchi tarifi ile haşlanmış patatesli tarifler serimizin yıldızını da sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Pastırmalı hardallı patates salatası tarifi

Salata tarifleri dendi mi sözü patates salatasına getirmemek olur mu hiç? Elbette ki hayır. En sevilen salata tariflerinden biri olan patates salatasını bir de bu versiyonuyla denemeye ne dersiniz?

Patatesli sarma börek nasıl yapılır?

Börek tarifleri dendi mi genellikle yufkalı tarifler sıklıkla tercih edilse de, kendi ellerimizle açtığımız bir böreğin yerini hiçbir şey tutmaz. Patatesli sarma börek tarifimiz işte el açması enfes börek tariflerinden biri...

Sodalı patatesli tepsi böreği tarifi

El açması böreğin tadı bir başka olsa da, yapımı epey meşşakatli olduğundan yufkalı tariflerin daha sık tercih edildiğini de itiraf edelim... Hazır yufkadan yapılmış, sodalı patates böreği tarifimiz de hem pratik yapımıyla hem de olağanüstü lezzetiyle bundan böyle favori börek tariflerimizden biri.

Yumurtalı patates salatası tarifi

Patates salatasına en çok ne yakışır? İşte bu soruya verilecek doğru bir cevap sizleri leziz mi leziz bir patates salatası tarifine götürebilir. İddia ediyoruz ki bu yumurtalı patates salatası tarifimiz de işte o leziz mi leziz patates salatasının ta kendisi.

Borani nasıl yapılır?

Boraninin ıspanak ile yapıldığını bilen herkes bu başlığa epey şaşıracak olsa da, Erzurum'da işler başka şekilde ilerliyor. Oldukça sevilen yöresel lezzetlerden biri olan borani, Erzurum'da ıspanak yerine haşlanmış patates ile yapılıyor!