Havalar ısınıyor! Hafif mi hafif birbirinden güzel zeytinyağlı tarifler!

Zeytinyağlı yemekler
Zeytinyağlı yemekler

Kalp ve damar sağlığımızın en büyük dostu olan zeytinyağı doymamış yağlar açısından çok zengin bu yüzden de hem organ sağlığımızı hem de mental sağlığımızı korumakta harika bir yardımcı! Akdeniz tipi beslenmenin de ana kaynağı olan zeytinyağlıları bu yaz hayatımıza direkt olarak sokmanın zamanı geldi!

İÇİNDEKİLER

Deniz börülceli enginar

Enginar ve deniz börülcesi zamanı geldiğinde Lokmacığınız bu iki sağlıklı mı sağlıklı sebzenin faydalarından sonuna kadar yararlanır! Enginara en çok yakıştırdığımız sebzelerden biri olan deniz börülcesinin faydaları da saymakla bitmiyor. Bu tarifi misafirlerinize de mutlaka denemenizi öneriyoruz!

Zeytinyağlı hafif kabak

Sağlıklı beslenmeye gönül verenlerin favori sebzesi kabağı Lokmacığınız da çok sever! Nane yakışır mı diye tereddüt edenler kabakla nanenin uyumuna bizce çok şaşıracak!

Kumkuatlı yoğurtlu soğuk meze

Şu an tam kumkuat mevsimi! Tapteze kokulu mu kokulu kumkuatlarla süzme yoğurdun ve biberin ferahlatıcı tadını çok beğeneceksiniz. Kumkuatla ilgili küçük bir bilgi verelim. Direkt olarak kesmek yerine önce parmaklarınızla biraz sıkıp aromasını çıkartın ve o şekilde kullanın!

Zeytinyağlı dereotlu taze bakla

Baklayı seven çok sever sevmeyen de hiç sevmez! Biz seven gruptayız. Böbreklere ve cilt sağlığına olan faydalarından dolayı sevmeseniz de bizim tarifimizle yemeyi deneyin deriz!

Portakallı zeytinyağlı kereviz

Son demlerini yaşadığımız kerevizi turunçgillerden ayırmak ona yapılmış en büyük zulüm. Biz kerevizi narla servis ettik, siz üzerine sadece yapraklarını kıysanız da çok güzel olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı brüksel lahanası

2008'de Amerika'da en çok nefret edilen sebzeler arasına giren brüksel lahanası bizim ülkemizde gayet sevilerek tüketiliyor. Biz nedenini bol bol lahana tüketen Karadenizlilere bağlıyoruz! Zeytinyağlı brüksel lahanası tarifimiz kolaylıkla yapılabilir, hadi herkes mutfağa!