Her gün yumurta yersek ne olur?

​Her gün yumurta yersek ne olur?
​Her gün yumurta yersek ne olur?

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan yumurta, süper gıdalar arasında yer alıyor. Bu sebeple uzmanlar, her gün 1 veya 2 adet haşlanmış yumurta yemeyi öneriyor. Peki her gün haşlanmış yumurta yiyince ne oluyor? Faydaları neler? Gelin birlikte detaylı inceleyelim.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Her gün yediğiniz yumurta içerdiği değerli vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Bu sayede hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlarken gün boyu enerji veriyor.

D vitamini sağlar

Hemen hemen hepimizde görülen D vitamin eksikliğini haşlanmış yumurta yiyerek geçirmek mümkün. Yumurtanın içerisinde yer alan D vitamini günlük ihtiyacımız olan dozu sunuyor.

Beyin sağlığını etkiliyor

Beynimizin daha çalışkan ve sağlıklı olmasını sağlayan yumurta, kolinle dolu. Bu sebeple beynimizde hücre zarı üreten yumurta, daha zinde bir beyne sahip olmamızı sağlıyor.

İyi kolesterolü destekliyor

Haşlanmış yumurta vücudumuz için faydalı olan kolesterolü desteklediğinden kötü kolesterole sahip kişiler için en büyük yardımcıdır. Çünkü içerisinde yer alan iyi kolesterol, kötü kolesterolleri parçalayıp yok etmeye yarıyor.

Göz sağlığına iyi geliyor

Göz sağlımız için de her gün haşlanmış yumurta tüketmemiz gerek. Yapılan birçok araştırma, özellikle haşlanmış yumurta sarısının içerisinde yer alan luteinin görme kaybının önüne geçtiğini gösteriyor.

Kansızlığı azaltır

İçerdiği folik asit ile kırmızı kan hücrelerimizin dolmasına yardımcı olan yumurta, anemi riskini en aza indiriyor.

Karaciğer toksinlerini temizler

Cildinizin ve saçlarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız önce karaciğerinizi toksinlerden arındırmanız şart. Bu konuda size yarımcı olacak gıda ise haşlanmış yumurta. Çünkü yumurta karaciğer başta olmak üzere vücudumuzda bulunan tüm toksinleri temizliyor. Bu sayede daha sağlıklı saç ve cilde sahip oluyoruz.

Kemikleri kuvvetlendirir

İçerdiği bol protein ve amino asit sayesinde kemik sağlığımızda rolü büyük olan haşlanmış yumurta, özellikle gelişim çağında tüketilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yetişkinlerde de kemik erimesi problemlerini yok eden haşlanmış yumurta, kas gelişimi için de tüketilmeli.