Hızlı yemek yiyenler dikkat!

Hızlı yemek yiyenler dikkat!
Hızlı yemek yiyenler dikkat!

Hayat koşturmasından dolayı birçoğumuzun yemek yemeye vakti olmuyor. Bu sebeple hızlı yemek yeme alışkanlığı hemen hemen hepimizde mevcut. Ancak size kötü bir haberimiz var! Hızlı yemek yemek ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Nasıl mı? Anlatıyoruz.

Zamanı iyi kullanmak adına birçoğumuz yemekleri iyice çiğnemeden hızla tüketiyoruz. Hızlı ve büyük lokmalar halinde yediğimiz bu yemekleri mide sindirmek için çok fazla efor harcıyor. Ancak uzmanlar, sağlık açısından lokmalarımızı 20-30 defa çiğnememiz gerektiğine vurgu yapıyor.

Yeme isteği hiç bitmiyor.

Yavaş yemek yediğiniz zaman açlık hormonu olarak adlandırılan 'ghrelin' baskılanır ve 'leptin' yani tokluk hormonu salgılanmaya başlar. Bunun sonucunda ise beyniniz doyduğunu anlar. Ancak hızlı yemek yendiğinde beyinde leptin hormonu geç salgılandığından doyma hissi yaşanmaz. Bunun sonunca ise daha çok yemek yiyerek daha fazla kalori alınır. Bu da obeziteye davetiye demektir.

Hızlı yiyenlerde tip-2 diyabet daha fazla!

Uzmanlar hızlı yemek yemenin diyabet riskini artırdığını söylüyor. Yapılan vaka çalışmalarında karşılaşılan durum, hızlı yemek yiyenlerin yavaş yiyenlere oranla iki kat daha fazla diyabet hastalığına yakalandığı yönünde.

Bağırsak sorunlarına yol açıyor.

Hızlı yemek yediğimiz zaman ağzımızda çok fazla tükürük salgılanmamakta. Bunun sonucunda ise yiyecekler tam anlamıyla sindirilemediği için mide ve bağırsalar yoruluyor. Bu sebeple hemen hemen hepimizin yaşadığı şişkinlik ve gaz problemleri kaçınılmaz oluyor.