İftardan sonra kahve içmek sağlığa zararlı mı?

​İftardan sonra kahve içmek sağlığa zararlı mı?
​İftardan sonra kahve içmek sağlığa zararlı mı?

Kahve severler bilir ki tüm gün açlık değil ama kahvesizlik bizi oldukça zorluyor. Bu sebeple orucumuzu açıp karnımızı doyurur doyurmaz tatlıdan önce ilk koştuğumuz o şey kahve oluyor. Ancak bir söylentiye göre iftar sonrası kahve içmek zararlı. Peki bu söylentiler gerçek mi? Uzmanlar bu konu hakkında ne diyor? Gelin bir bakalım.

Harran Üniversitesi öğretim üyesi İbrahim Hayoğlu, iftar sonrası içilen kahvenin faydalı olup olmadığına dair bir araştırma yaptı. Yaptığı bu araştırmada iftardan hemen sonra içilen kahvenin gıdalardan alınacak demiri engellediği ve buna bağlı olarak da kansızlık gibi sorunları ortaya çıkarttığını tespit etti.

Kahve vücuttan suyun atılmasını da hızlandırdığı için gün içerisinde daha fazla susamaya sebep olacaktır. Tabi susuz kalan vücut tüm enerjisini kaybedeceğinden kendinizi daha yorgun hissetmeniz de yaşayacağınız durumlar arasında. Bu sebeple canınız kahve çekiyorsa iftardan hemen sonra değil en az 1 saat bekleyip öyle içmeniz gerekiyor. İftardan 1 saat sonra içilen kahve ise yorgunluğu gideriyor, zihni açıyor, sindirimi kolaylaştırıyor ve metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Ancak tüm bunlara rağmen söylemeden geçmeyelim uykunuzu kaçırıyor.