Kahvaltıda yöresel lezzetler: Birbirinden nefis yöresel kahvaltılık tarifler

Kahvaltıda yöresel lezzetler
Kahvaltıda yöresel lezzetler

Yöresel tariflerle arası her daim iyi olanları şöyle alalım! Kahvaltılık yöresel tarifler ile sofralarınızda memleket havası estirmenin vakti geldi. Ülkemizin dört bir yanından derlediğimiz kahvaltılık tarifler arasında damak tadınıza en uygun olanı seçip, klasik tariflerin dışına çıkmaya ne dersiniz?

İÇİNDEKİLER

Günün en sevilen öğünü hele bir de hafta sonuna denk geldi mi değmeyin keyfimize. Kahvaltı keyiflerinin uzun bir seremoniye dönüştüğü hafta sonlarında ezber bozan Anadolu lezzetlerine bir şans vermenin tam zamanı!

Gaziantep - Katmer

Listeye bu ikiliyle giriş yapmamak olur muydu? Elbette ki hayır. UNESCO tarafından gastronomi kenti seçilerek mutfağının başarısını uluslararası platformda da kanıtlamış olan Gaziantep'te sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan katmere bu hafta sonu kendi kahvaltı sofralarınızda sizler de bir şans vermeye ne dersiniz?

Trabzon - Kaygana

Karadeniz mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan kaygana Karadeniz illeri tarafından paylaşılamasa da genellikle Trabzon kahvaltılarında sıklıkla gördüğümüz bir lezzet olarak karşımıza çıkar. Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kayganayı siz de kendi sofralarınızda konuk etmeye ne dersiniz?

Van - Murtuğa

Van kahvaltısıyla namını yedi düvele duyurmuş olan Van'ın en sevilen kahvaltılık tariflerinden biri ile karşınızdayız. Tereyağı, un ve yumurtanın bir araya gelerek tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek bir lezzete imza attığı murtuğa, farklı lakin damak tadına uygun bir lezzet arayanlar için en ideal tariflerden biri.

Yemek.com
Yemek.com

Diyarbakır - Nergizleme

Diyarbakır kahvaltılarında sabah ciğer yendiği bir şehir efsanesi değil elbette ama herkesin sabahın erken saatlerinde ve günün ilk öğününde ciğer yiyemeyeceği de su götürmez bir gerçek. O sebeple sizleri Diyarbakır'da kahvaltı dendiği vakit akla ilk gelen tariflerden biri olan haşlanmış yumurtanın en leziz hallerinden biri nergizleme ile tanıştıralım...

Hürriyet
Hürriyet

Rize - Muhlama

Kuymak mı? Muhlama mı? Kavgasına son vermek pek de mümkün olmadığından listeye Trabzon'dan kayganayı, Rize'den de muhlamayı koyarak bu kaosa son verelim dedik ve Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi muhlama tarifi ile biz geldik.

Hatay - Sürk peyniri

Tıpkı Gaziantep gibi UNESCO tarafından bir gastronomi kenti ilan edilen Hatay mutfağının en kült lezzetlerinden biri olan sürk peyniri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Farklı peynir çeşitleri denemeyi oldukça sevenlere hitap edecek sürk peynirini çok seveceğinizin garantisini verelim.

nefisyemekmutfagi.com
nefisyemekmutfagi.com

Samsun - Çakallı Menemeni

'Keyifli bir kahvaltı sofrasının olmazsa olmazı menemendir Lokmacığım' diyen herkesi şöyle alalım. Bu hafta sonu kahvaltınızda kaşar peyniri ile lezzetine lezzet katılan Samsun'un çakallı menemenini denemeye var mısınız?

kulturportali.gov.tr
kulturportali.gov.tr

Edirne - Kaçamak

Balkan mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan kaçamak nüfus yoğunluğunun büyük bir bölümünü Balkan göçmenlerinin oluşturduğu Edirne mutfağının da en sevilen lezzetlerinden biri.

https://www.internethaber.com/
https://www.internethaber.com/

Tokat - Leylek giliği

Bu adı daha önce duymadığınıza emin olduğumuzdan liste sonunda kapanışa Tokat'ın leylek giliğini bıraktık. Tokatlılar dışında kimseciklerin bilmediğini düşündüğümüz enfes bir hamur işi tarifi olan leylek giliğini bu hafta sonu kahvaltınızda deneyimleye var mısınız?

yemek.com
yemek.com