Kekler yapışmadan çıksın diye: En iyi kek kalıbı çeşitleri

Kek kalıbı çeşitleri
Kek kalıbı çeşitleri

Sıcacık bir çayın yanında, gün tabaklarında, özel günlerde, kendimizi iyi hissetmek için mutfağa girdiğimizde... İlk akla düşen tariflerden biri olan kek kalıba yapıştığında canımızın nasıl sıkıldığını anlatmamıza gerek var mı? Kek kalıba yapışarak parça parça çıktığında canı en az bizim kadar sıkılanlar için en iyi kek kalıbı çeşitlerini sizler için inceledik. Ve en doğru kararı tüm kek kalıbı özelliklerini vererek sizlere bıraktık.

İÇİNDEKİLER

Demir döküm kek kalıpları

Aceleniz olmadığı vakitlerde, pofuduk ve kalıba yapışmayan kekler için tercih edebileceğiniz en doğru kalıp: Demir döküm kek kalıpları. Isıyı eşit bir şekilde yayarak mutfakta harika işler çıkaran demir döküm mutfak gereçleri söz konusu kek kalıpları olduğunda da ilk tercihlerimizden biri. Lakin demir döküm kek kalıplarının temizlemesinin ve bakımının diğer kek kalıpları kadar kolay olmadığını belirtmemizde de fayda var.

Seramik kek kalıpları

Oldukça uzun ömürlü ve kolay temizlenebilen bir kek kalıbı satın almak isterseniz ilk tercihiniz seramik kek kalıbı olabilir. Lakin pofuduk keklerden hoşlanıyorsanız minik bir uyarıya ihtiyaç var. Seramik kek kalıplarında pişen kekler orta derecede kabarır ve pişerken yayvan bir şekilde yayılabilirler. Ayrıca seramik kolay kırılabilir bir malzeme olduğundan dikkatli kullanmak gerektiğini de unutmamak gerek.

Silikon kek kalıpları

Mavikadın.com
Mavikadın.com

Sağlıklı olup olmadığı konusunda bazı tereddütlerimiz olsa da keki ne yaparsa yapsın kalıba yapışanlar mutlaka silikon kek kalıplarını denemeli. Eğip bükerek her yere saklayabileceğimiz silikon kek kalıplarının bizim için en olumsuz tarafıysa kekimizin zaman zaman dilediğimiz gibi pişmemesi, içinin bir nebze olsa da çiğ kalması.

Cam kek kalıpları

Pinterest
Pinterest

Canınız aniden kek çekti ve çayınız demlenene kadar kekinizin pişmesini istiyorsunuz işte burada tercihiniz mutlaka cam kek kalıpları olmalı. Islak kek gibi üzerine sos veya şerbet dökülerek yapılan kek tariflerinden birini denemek isterseniz de kesinlikle tercih cam kek kalıpları olmalı. Ancak cam kek kalıplarında kekin cama yapışma riskinin epey yüksek olduğunu unutmayın.

Granit kek kalıpları

Karaca
Karaca

Tam kıvamında kabarmış kekler için size yardımcı olabilecek o kek kalıbı hemen hemen hepimizin mutfağında en az bir tane bulunan granit kek kalıbından başkası değil. Ancak yapışma riski bulunduğundan granit kek kalıbı kullanırken kek kalıplarınızı bolca yağlamayı veya yağlı kağıt kullanmayı unutmayın.