Lokma'dan birbirinden güzel geleneksel Fransız tatlıları

Fransız tatlıları
Fransız tatlıları

Fransız mutfağını leziz mi leziz tatlılarıyla tanıyoruz! Türk damak tadına da oldukça hitap eden sütlü tatlılarıyla Fransız tatlıları dünyanın en sevilenlerinden! Sufleden rokokoya, creme bruleeden eklere en güzel Fransız tatlılarını sizler için derledik ve Lokma'dan hepsine tarif verdik! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sufle

Aklınıza hemen çikolatalı sufleler geldi değil mi? Ancak sufle onlarca çeşit malzemeyle hazırlanan hem tuzlu hem de tatlı olarak yapılabilen bir lezzet. Lokmacığınız da kestaneli sufleye bayılır. Sizin favori sufleniz ne peki?

Mousse

Köpük köpük ve ağızda bir anda yok olan dokusuyla hafif tatlı severlerin gözdesi! Fransa'da hem tatlı hem de tuzlu çeşitleri yapılan mousse aslında daha çok çikolatalı olarak tüketiliyor. İçerisinde de yumurta beyazı, biraz şeker, çırpılmış süt kreması ve bitter çikolata yer alıyor.

Rokoko

Sanatta rokoko akımının zarif ve ince çizgileri bu tatlıyla adeta bütünleşmiş. Tatlıyı görenler de bu tatlıya rokoko adını takmış. Yaz aylarında serinleten bu tatlı Fransa'da daha çok beze ve dondurma ile bütünleşmiş durumda.

Crème Brûlée

Fransızca'da yanık krema anlamına gelen bu tatlı 16. yüzyıllarda ortaya çıkıyor. Fransız mutfağının en özel tatlılarından olan creme bruleeyi yumurta kokmayacak şekilde pişirmek tam bir ustalık işi çünkü bu tatlının neredeyse %70'i yumurtadan oluşuyor!

Ekler

Lokmacığınızın da en sevdiği ilk üç tatlının içinde yer alan ekler çıtır çıtır hamuruyla, tam kıvamında ipeksi kremasıyla ve üzerindeki eritilmiş çikolatasıyla sizce de rüyaları süslemiyor mu?

Mille Feuille

Bu tatlının okunuşu tam olarak şöyle: Milföy! Evet bu tatlı incecik ve çıtır çıtır elde açılmış taze milföylerin arasına pürüzsüz bir kremanın sıkılmasıyla yapılıyor. Bol bol meyveyle ya da çikolata parçalarıyla servis edilen bu tatlıya herkesin bayılacağına inanıyoruz!

Ne dersiniz? Sizin favoriniz hangisi oldu?