'Pumpkin spice' yani 'balkabağı baharatı' karışımı nasıl yapılır?

Pumpkin spice
Pumpkin spice

Kışçılar buralarda mısınız? Sizin mevsiminiz geldi! Kış geldiği vakit kahvecilerde sıklıkla gördüğümüz pumpkin spice nedir? Bu baharat karışımını evde kendiniz kolaylıkla yapabilir ve birçok şekilde kullanabilirsiniz. Hadi bakalım bu kült içecekte kullanılan pumpkin spice başka nerelerde kullanılır?

Bundan neredeyse 20 yıl kadar önce çok bilinen bir kahve zinciri piyasaya balkabağı baharat karışımlı bir kahve sundu ve o zamandan beri de hala çok popüler. Kışı ve kış lezzetlerini sevenler kahvelerinde bu baharatı kullanmaya bayılsa da bu baharat karışımından hala haberi olmayan çok insan var. Lokmacığını burada devreye giriyor ve hem pumpkin spice latte nasıl yapılır hem de bu baharat karışımı nerelerde kullanılır size anlatıyor!

Pumpkin spice nasıl yapılır?

Pumpkin spice karabiber gibi sabit bir baharat türü değil belli baharatların karışımından oluşan bir lezzettir. Şimdi size ölçüleriyle beraber güzel bir pumpkin spice karışımı veriyoruz:

4 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı hindistan cevizi, 1/3 çay kaşığı karanfil, 1/2 çay kaşığı kakule tohumu, 1/3 çay kaşığı karabiber, 1/3 çay kaşığı zencefil.

Lütfen tüm malzemeleri bir baharat öğütücüsüne alın ve incecik çekin, bu adım önemli!

Baharatımız hazır, sıra kahvemizde!

"Lokmacım ben filtre kahve seviyorum!" diyorsanız o tip bir kahvede de kullanabilirsiniz biz denedik ve çok beğendik. Ancak pumpkin spice baharatı genel olarak sütlü kahvelerle iyi bir birliktelik sağlıyor. Şöyle kışa yakışır sütlü yumuşacık bir kahve yapmak için 1 shot espresso demleyin. Espresso makineniz yoksa moka potta kahve demlemek için aşağıdaki yazımızda belirttiğimiz adımları uygulayabilirsiniz.

1 shot espresso için 200 ml süt yeterli olacaktır. Sütü 1 silme tatlı kaşığı hazırladığımız baharat karışımı ile birlikte ocağa alın ve orta kısık ateşte ısıtın. Bu şekilde baharat karışımının aroması süte tam olarak geçecektir. Espresso ile sütü birleştirin ve hazır!

Pumpkin spice karışımı başka hangi tariflerde kullanılır?

Kahvenin en iyi seçenek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Pumpkin spice, keklere, cheesecakelere, balkabağı çorbasına ve tatlı bowllara çok yakışacak.

Herkese iyi bir kış diliyoruz!