Ramazana veda: Arefe günü iftar menüsü

​Ramazana veda: Arefe günü iftar menüsü
​Ramazana veda: Arefe günü iftar menüsü

Ramazanı bitirip bayramı selamladığımız bu arefe gününde neşenin ve bereketin olduğu yılın son iftarında yine döktürdük. Abant çorbası, isot tava, reyhan şerbeti, ıspanak borani ve cevizpare ile ramazanın son şovunu da yaptık. Hadi o zaman son kez "İftara ne pişirsem?" diye düşünen herkesi mutfağa alalım.

Abant çorbası

Köfteli yoğurt çorbası sevenleri son iftarda mutlu edelim dedik ve tercihimizi Abant çorbasından yana kullandık. Tek başına bile doyurucu olan bu çorbayı daha önce denemediyseniz eğer mutlaka denemelisiniz bizden demesi.

İsot tava

Karnıyarığın patlıcanlı değil de biberli hali diyebileceğimiz isot tava, düşündüğünüz kadar acı bir yemek değil. Şık görüntüsü ve hafif acı tadıyla iştah kabartan bu yemek, yılın son iftarına damga vuracak bir lezzet.

Ispanak borani

Ortaya salata yapmak yerine farklı, besleyici ve pratik bir lezzet yapalım deyince aklımıza hemen ıspanak borani geldi. Tek başına ana yemek olarak bile yiyebileceğiniz ıspanak borani, hafifliğiyle iftar sonrası mide problemleri çekmenize de engel olacak.

Reyhan şerbeti

Osmanlı mutfağının miras lezzetlerinden olan reyhan şerbeti, ramazana veda ettiğimiz bu günde bizi neşelendirmeye yeterli lezzetlerden biri. Bu neşenin sırrı ise Lokma'da!

Cevizpare

Ramazanı güzel kapatalım bayrama iyi bir başlangıç yapalım diye tatlıda içi ceviz dolu cevizpareyi seçtik. Çay sohbetlerinize eşlik edecek olan cevizpare o kadar lezzetli ki kaç tane yediğinizi bile anlamayacaksınız.