Saçlarınız Rapunzel gibi olsun: Ev yapımı saç maskeleri

Saç maskeleri
Saç maskeleri

Gündelik hayatımızda dış görünüşümüz birçok sebepten dolayı oldukça önem verdiğimiz bir husus. Hele ki saçlarımız. Bir süre sosyal medyada dünyaya yayılmış 'Bad Hair Day' adlı akım bile saçlarımız kötü gözüktüğünde o günümüzü nasıl etkilediğine dair en somut örneklerden biriydi. Peki ya saçlarımız her zaman iyi gözüksün diye saç maskeleri ile olan dostluğumuzu bir tık ileri taşımaya ne dersiniz? Nasıl mı? Saç maskemizi kendimiz yaparak. Ev yapımı saç maskeleri serimiz işte bunun için biçilmiş kaftan.

Siz de saçlarınız her daim iyi gözüksün, modunuz saçlarınıza bağlı olarak değişmesin isteyenlerdenseniz en doğru adrestesiniz. Ev yapımı saç maskeleri ile günün her saati iyi görünen saçlar artık hayal değil.

Üstelik bu maskeleri kendi evlerimizde, kimyasallara maruz kalmadan doğal malzemelerle hazırlamak saç maskeleri konusundaki tüm alışkanlıklarımızı değişterecek gibi duruyor.

Evde saç maskesi nasıl yapılır? Sorusunun cevabı için sizleri şöyle alalım.

Ev yapımı saç maskeleri

Hacimlendirici saç maskesi

Malzemeler

1 yumurta sarısı

2 adet muz

3 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaba alarak güzelce karıştırın. Maskenizi tamamen homojen hale getirdikten sonra ister ellerinizle ister fırça yardımıyla saç diplerinize bol miktarda olmak suretiyle dipten uca masaj yaparak güzelce yedirin. Saç maskenizin daha etkili olmasını istiyorsanız bir saç bonesi takarak saçınızda 3 saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bol su ile durulamayı unutmayın.

Yağlı saçlar için maske

Malzemeler

Yarım litre su

1 avuç kuru lavanta

1 avuç biberiye

Yapılışı: Yarım litre suyu kaynatın. Kaynamış suyun içerisine kuru lavanta ve biberiyeyi ilave ederek demlenmeye bırakın. Elde ettiğiniz suyu süzdürün ve bir spreyli bir şişeye alın. Temiz saçlarınıza; saç diplerinize bol miktarda olacak şekilde dipten uca masaj yaparak yedirin. Bu karışım saçlarınızın sebum dengesini ayarlayarak saçınızdaki aşırı yağlanmanın önüne geçecek en etkili karışımlardan biri. Kokusunun güzelliği de cabası...

Kepekli saçlar için maske

Malzemeler

2 adet muz

1 su bardağı elma sirkesi

Yapılışı: Öncelikle muzlarınızı ezerek püre haline getirin. Püre haline gelen muzlarınızın üzerine elma sirkesini ilave edin ve saç maskeniz homojenize oluncaya dek karıştırın. Temiz saç diplerinize sürün ve 2 saat kadar bekletin. Kepekle vedalaşmanın en etkili yollarından biri olan bu maske gündelik hayatınızı etkileyen kepek sorunuyla vedalaşmanız için en kesin çözüm.

İşlem görmüş, yıpranmış saçlar için maske

Malzemeler

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

2 yemek kaşığı tatlı badem yağı

2 yemek kaşığı hint yağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Tüm malzemelerinizi bir kaba alın ve mikrodalga fırında ısıtın. Mikrodalga fırında ısıttığınız yağlar saça etkilerini çok daha iyi bir şekilde yansıtacağından bitkisel yağlarla yapılan saç maskelerinde uygulanan sıcak yağ metodu epey uzun bir süredir tüm dünyada uygulanıyor. Bu karışımı saç diplerinize ve uçlarınıza masaj yaparak yedirdikten sonra başınıza saç bonenizi geçirip 1 gece saçınızda beklettikten sonra ertesi gün saçınızı yıkadığınızda hiç ıslatmadan şampuanla ovalamak daha sonra yıkamak saçınızın yağdan daha kolay arınmasını sağlayacak.

Mat saçlar için maske

Malzemeler

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı bal

Yarım limon suyu

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Saç diplerinizde başlayarak uçlarınıza kadar masaj yaparak yedirin. 2 saat beklettikten sonra bol su ile yıkayın.

İlginizi çekebilir:

Güçlü ve uzun saçlar için biotin içeren besinler