Şekline göre 10 makarna çeşidi

​Şekline göre 10 makarna çeşidi
​Şekline göre 10 makarna çeşidi

Dünyanın hemen hemen her yerinde sevilen makarnanın birçok farklı kesim yöntemi bulunuyor. Kesim şekillerine göre farklı isimlere sahip olan makarnalar çeşitlerine göre de farklı lezzetlere sahip. Bundan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimizde kesim şekillerine göre bazı makarna çeşitlerini listeledik.

Spagetti

Makarna dediğimizde hemen hemen hepimizin aklına gelen spagetti ince ve uzun olan makarna çeşidine söyleniyor.

Ravioli

İçerisinde farklı dolgu malzemeleri olan yuvarlak veya kare şeklinde hazırlanan ravioli, boyutuna göre farklı isimler de alabiliyor.

Penne rigate

3-5 cm aralığında kalem şeklinde kesilen penne rigate, 1865 yılında Giovanni Battista Capurro tarafından icat edilmiş.

Fusuli (Burgu)

Burgu makarna olarak adlandırdığımız fusili, spiral şekle sahiptir. Bu sayede soslar her katmana girerek daha lezzetli olur.

Farfelle (Kelebek/fiyonk)

Kimimizin kelebek kimimizin ise fiyonk dediği farfelle, küçük fiyonk şeklinde kesiliyor.

Macaroni

Dar ve hafif kavisli olan macaroni, dirsek makarna olarak da isimlendiriliyor. Küçük boyutu ve içinin boş olmasından dolayı soslu tariflere çok yakışmakta.

Tortellini

İçerisinde kaşar peynir dolgusu olan tortellini, yuvarlak yapısıyla kolay yenmektedir. Genellikle soslarla beraber yenen tortellini, İtalyanlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Fettucini

6,5 milimetre genişliğinde şeritlerin kurdele şeklinde olduğu fettucini, son zamanlarda ülkemizde de sıkça görülmeye başlandı.

Calamarata

Yüksük makarna olarak da adlandırdığımız calamarata, dairesel şekle sahiptir. Tıpkı yüzük gibi olan bu makarna, Napoli bölgesinde sıkça tüketiliyor.

Lazanya

İtalyanların en sevdiği makarna çeşitleri arasında yer alan lazanya, kare veya dikdörtgen şeklinde düz bir makarnadır.