Şimdi bezelye zamanı: Birbirinden nefis bezelyeli tarifler

Birbirinden nefis bezelyeli tarifler
Birbirinden nefis bezelyeli tarifler

Bezelyenin tezgahlara çıkmasıyla beraber klasik tariflerden sıkılan herkes bezelyeden ne yapılır? Sorusunun cevabını aramaya başladı. 'Bezelyeyi çok seviyoruz lakin artık sulu bezelye yemeği yemek istemiyoruz' diyenler birbirinden nefis bezelyeli tarifler ile aradıklarını Lokma'da bulacak...

İÇİNDEKİLER

Bezelyeli çorba tarifi

Daha önce bezelye çorbası yapmak aklınıza gelmiş miydi? Bu soruya cevabınızın evet olduğunu pek sanmıyoruz. Ama gerçek bezelye severler için damak tadımıza uygun bezelyeli tarifler üretmekten mutluluk duyuyoruz... Bezelyeli çorba da bizim için onlardan biri.

Bezelyeli enginar salatası nasıl yapılır?

'Tatile gitmeye az kaldı formumuza dikkat etme vakti geldi Lokmacım' diyenleri de unutmadık. Sağlıklı mı sağlıklı, lezzetli mi lezzetli enfes bir salata tarifi ile biz geldik. Bildiğiniz tüm ikililerin pabucunu dama attıracak bezelye ve enginar ikilisine bir şans vermeye ne dersiniz?

Köz biberli bezelye salatası tarifi

Közlenmiş sebzelerin mutfaklara yaydığı o mis gibi kokuların daha da iştah açtığı konusunda hemfikir miyiz? Közlenmiş biberin başrol olduğu enfes bir salata tarifinde yardımcı oyuncu olan bezelyenin bütünün en leziz parçalarından biri olduğunu söylesek?

Bezelye köftesi tarifi

Bezelye ile arası kötü olan herkes buraya! Bezelye sevmeyenlere dahi bezelyeyi sevdirecek o tarif bezelye köftesinden başkası değil... Bezelyeye önyargılı olan arkadaşlarınıza, asla bezelye yedirmeyi başaramadığınız çocuklarınıza, yıllardır bezelyeyi ağzına sürmemiş olan kendinize küçük bir sürpriz yapmaya ne dersiniz?

Esmer pirinçli bezelye tarifi

'Pirinç pilavının yerini hiçbir şey tutamaz' diyenler biraz yanılıyor olabilirler... Beyaz pirince oranla çok daha yüksek protein değerine ve demir oranına sahip esmer pirinçten enfes bir tarifimiz var... Esmer pirinçli bezelye bu yaz sofralarının yeni gözdesi olabilir mi dersiniz?

Karabuğdaylı bezelye salatası tarifi

Hem doyurucu hem sağlıklı hem de son derece lezzetli... Karabuğdaylı bezelye salatası tarifi ile aranan kan bulundu. Pilava, salataya, çorbaya, makarnaya... İçinde bulunduğu her şeye lezzet katan bezelyeyi bu kez karabuğday ile buluşturma vakti!

Bezelyeli patates püresi tarifi

Patates püresi nasıl yapılır? Sorusuna cevap ararken şanslı bir kesimdenseniz karşınıza bu tarif çıkmış olabilir... Klasik patates püresinden sıkılmış herkes aradığını burada bulabilir...

Bezelyeli biberiyeli et yemeği tarifi

Birbirinden nefis bezelyeli tarifler başlığı altında bir yazı kaleme almak olur da bezelye yemeği tarifine yer vermemek olur mu? Elbette ki hayır. Bezelyeli biberiyeli et yemeği tarifi ile bildiğiniz tüm bezelye yemeği tariflerini unutma vakti!

Bunlar da ilginizi çekebilir!