Tatlısından, yemeğine: Birbirinden nefis ayvalı tarifler

 Birbirinden nefis ayvalı tarifler
Birbirinden nefis ayvalı tarifler

Kışın en sevilen meyvelerinden biri olan ayvayı sadece ayva tatlısı tarifinde değerlendirmeye son vermenin vakti gelmiş olabilir mi? İyi güzel diyorsun Lokmacım ama ayva ile ne yapılır? Sorusunun cevabını bilemiyoruz diyenlerin dikkatine! Birbirinden nefis ayvalı tarifler işte burada sizleri bekliyor... Ayvalarınızı alın, damak tadınıza en uygun olan tarifi seçin ve mutfağın yolunu tutun.

İÇİNDEKİLER

Ayvalı tart nasıl yapılır?

Tart ve turta tarifleri söz konusu olduğunda eli ilk önce Lokmacığına giden herkesi şöyle alalım. Kışın en sevilen meyvelerinden biriyle enfes bir tart tarifi bizlerden, çayınızı demleyip soğuk bir kış gününde kendinizi şımartması sizlerden.

Ayva jölesi tarifi

Aniden bastıran tatlı krizlerinde genellikle aklına hafif tarifler düşenler için eşsiz bir tarifle biz geldik. Sayısız faydasıyla gerçek bir şifa deposu olan ayvayı tüketmekte zorlananlar ayva jölesi tarifini mutlaka denemeli.

Ayvalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerinin en sevilen tariflerinden biri olan kurabiyeleri bu kez ayva ile buluşturup lezzetine lezzet katmaya ne dersiniz? İlk ısırıktan itibaren ayvanın leziz aromasını buram buram hissedebileceğiniz ayvalı kurabiye tarifimizi kaydedip, denemeyi unutmayın!

Tarçınlı ayva reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan reçelleri mevsim meyvelerinden yapmayı seven herkesin dikkatine! Ayva reçeli mevsimi kapıda. Kızarmış ekmek üzerine sürerek yemelere doyamayacağınız bir ayva reçelinin püf noktasının ise tarçının da olduğunu belirtmemizde fayda var.

Brokoli ve ayvalı graten nasıl yapılır?

Beşamel sos, sebze ve meyve... İşte bu üçlüyle ister öğle yemeğinizde, ister akşam yemeğinizde tüketebileceğiniz enfes bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Genellikle sebzelerle yapılan graten tarifine bu kez yeni bir soluk var: Ayva.

Ayvalı crumble kek tarifi

Üstü kıtır kıtır, içi yumuşacık bir kek tarifi istendiğinde aklı her daim crumble kek tarifine kayanlar pek de haksız değiller. Yazın çilek, vişne, şeftali, kayısı gibi meyvelerle yapılan crumble keki bu kış ayva ile deneyimlemenin tam vakti!

Tavada tereyağlı ayva nasıl yapılır?

Bu tarif bizden ayvayı çiğ tüketemeyenlere ve ayva yerken boğazına takılanlara gelsin. İçinde bulunduğu tüm tariflerin lezzetini iki katına çıkaran tereyağı bu kez de ayvaya el attı ve ayva sevmeyenlerin ön yargılarını yıkmaya geldi!