Yemek yemeyi unutturacak tok tutan gıdalar

​Yemek yemeyi unutturacak tok tutan gıdalar
​Yemek yemeyi unutturacak tok tutan gıdalar

Sürekli kendinizi aç hissediyor ve artık bu durumdan kurtulmak istiyorsanız tok tutan besinleri tüketmeniz de yarar var. Diyet listelerinde de çok sık rastladığımız tok tutan gıdalar genellikle yüksek protein ve lif içeriyor. "Peki Lokmacığım bu besinler neler?" Diye soracak olursanız bu içeriğimizi dikkatlice okumanızda fayda var.

Yulaf

Tahıllar arasında yer alan yulaf, lif bakımından oldukça zengin bir gıda. Bu sebeple sabahları kahvaltıda yulaf tükettiğinizde gün boyu tok hissetmenize yardımcı olur.

Yumurta

Her gün tüketmemiz gereken yumurta, vitamin ve mineral yönünden zengin. Yüksek proteine sahip olduğundan dolayı uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak bu gıda, vücuda enerji vermeye de yardımcı.

Somon

Omega 3 açısından zengin olan somon, tok hissetmenize yardımcı olan gıdalardan biri. İçerisinde yer alan zengin yağlardan dolayı da bol bol tüketmeniz gereken bu balık, güçlü protein kaynakları arasında da yer alıyor.

Ceviz

Vücudun insülin direncini artıran ceviz, lif ve protein bakımından zengin. Bundan dolayı tok tutan besinler arasında yer alan bu gıda, diyet listelerinde de ilk sıralarda yer alıyor.

Keten tohumu

Son zamanlarda tohumlara olan ilgi oldukça fazla. Keten tohumu da yoğun ilgi gören tohumlar arasında. Kahvaltıda, öğle arasında veya akşam yemeğinde yiyebileceğiniz bu tohum, içerdiği lif oranı sayesinde uzun süre tok kalmanızda büyük rol oynuyor.

Yoğurt

İçerisinde barındığı kalsiyum oranıyla en sağlıklı süt ürünlerinden biri olan yoğurt, uzun süre tok kalmak istediğinizde yiyebileceğiniz gıdalar arasında. Özellikle diyet yaparken ani acıkmaları da bastırmanıza yardımcı olan yoğurt, günlük tüketmemiz gerekiyor.

Kırmızı et

Et severlerin hoşuna gidecek olan bu maddemiz tıpkı balık gibi zengin proteini sayesinde uzun süre tok tutmaya yardımcı oluyor. Öyle ki balıktan sonra en çok tok tutan besinler arasında olan kırmızı et, aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gerekiyor.

Baklagiller

Fasulye, nohut, mercimek gibi birçok bakliyat lifli yapıları sayesinde tok tutmada etkili. İster yemek olarak isterseniz de salatalarınızda değerlendirebileceğiniz baklagiller, bitkisel protein sunacaktır.

Avokado

İçerisinde barındırdığı doymamış yağ ve potasyum sayesinde oldukça faydalı olan avokado, diyet yapanların gözdesi. Bunun sebebi ise avokadonun uzun süre tok tutan gıdalar arasında bulunması. Hem salata olarak hem de meze halinde yiyebileceğiniz bu gıda, vücuda sağladığı birçok farklı faydası sayesinde de değerli bir meyve.