Yağı fazla kaçan yemeği kurtarmanın 4 yolu!

Yağı fazla kaçan yemeği kurtarmanın 4 yolu!
Yağı fazla kaçan yemeği kurtarmanın 4 yolu!

Mutfakta birçok aksilik başımıza gelebiliyor. Bu aksiliklerden biri de yemeğin yağının fazla kaçması. Sadece tadını değiştirmekle kalmayan bu durum yemeğin daha ağır olmasına da etki ediyor. Ancak endişelenmeyin mutfakta çareler tükenmez! İşte, fazla yağlı olan yemeği kolayca kurtarmanın yolları..

Çiğ patates yöntemi

Yemeğin tuzu fazla kaçınca kullandığımız patates bu kez çiğ haliyle bizi yemeğin yağından kurtarıyor. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri çiğ haliyle ikiye bölüp yemeğin içine attığınızda fazla yağı kendisine çekecektir. Bir iki dakika beklettikten sonra patatesleri çıkarabilirsiniz.

Buz yöntemi

Özellikle sulu yemeklerde ve çorbalarda etkili olan buz, yemeğin yağını almak için çokça tercih edilen bir yöntem. Yemeğin içine atacağınız buz yağı kendisine çekerek sorunu kolayca çözecektir. Burada önemli olan nokta hızlı olmanız ve buzu erimeden yemeğin içinden çıkarmanız. Bu sebeple biz genellikle buzu direkt yemeğin içine atmak yerine bir kepçenin içine yerleştiriyoruz. Bu sayede soğuk olan kepçe yemeğin üstünde yer alan yağı dondurarak kolayca alınmasını sağlıyor.

Peçete yöntemi

Hemen hemen her yemekte denebileceğiniz bu yöntem ev hanımları tarafından çokça tercih ediliyor. Sulu yemeklerde yağ fazla kaçtıysa yüzeye çıkacaktır. İşte bu yüzeye çıkan yağlara temiz bir peçete batırdığınızda tüm yağlar içine hapsolacaktır. Ayrıca kızarttığınız gıdaların da fazla yağlı olmasını istemiyorsanız tabağın altına kağıt havlu koyarak fazla yağı emmesini sağlayabilirsiniz.

Bayat ekmek yöntemi

Sulu yemeklerden pilava kadar birçok farklı yemekte etkili olan bayat ekmek yöntemi, yağlardan hızlıca kurtulmaya yardımcı oluyor. Bayatlamış bir ekmeğin iç tarafını yemeğinize batırdığınız zaman fazla yağı kendisine çekecektir. Daha sonra ekmeği alıp yemeğinizi servis edebilirsiniz.