Yaz ayları mezesiz geçmez! İşte Lokmacığınızın favorisi 10 pratik meze tarifi

Yaz mezeleri
Yaz mezeleri

Biz yaz aylarında ağır sıcak yemeklerden çok meze tükettiğimizi fark ettik. Sizler için de en sevdiğimiz yaz mezelerini derledik ve tam 10 adet tarif verdik. Meze nasıl yapılır? En güzel yaz mezeleri nelerdir? En pratik meze tarifleri hangileri? gibi soruların cevapları için sizleri şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Patlıcanlı yer fıstıklı meze

Her halini ayrı sevdiğimiz patlıcana Lokma güncellemesi geldi! Közlediğimiz patlıcanları pürüzsüz bir kıvama getirdikten sonra fıstık ekliyoruz! "Lokmacım patlıcanlı mezede fıstığın işi ne?" demeden önce mutfağın yolunu tutup bu mezeyi denemenizi şiddetle öneriyoruz.

Közlenmiş kapya biberli meze

Yazın kıpkırmızı lezzetli kapya biberlerle yapabileceğiniz envai çeşit meze var. Biz size en sevdiklerimizden birini önermeye geldik. Kapya biberleri közleyerek lezzetini iki katına çıkardığımız közlenmiş kapya biberli meze nasıl yapılır? Anlatıyoruz!

Keçi peynirli yoğurt üzeri sotelenmiş domates

Yaz domateslerini değerlendirmenin en lezzetli yolunu öneriyoruz! Keçi peyniri ile domatesin uyumuna bayılacaksınız ve bu mezeyi her fırsatta yapmak isteyeceksiniz!

Soğuk yaz salatası çorbası

Sıcak yaz günlerinde iç ferahlatıcı nefis bir meze tarifi sizlerle. Mutfaklarınızda çoğu zaman bulunan malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz bu meze her yemeğinizin yanına yakışacak lezzette!

Sumaklı patlıcan salatası

Domates ve kuru soğanın eşlik ettiği sumaklı salatayı isterseniz ızgaralarınızın yanına garnitür olarak isterseniz de tek başına doyurucu ama hafif bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yaz püresi

Patlıcan ve domatessiz biz yaz düşünülemez! Eğer siz de "közlenmiş patlıcan gibisi yok" diyorsanız her hali mükemmel patlıcanla yazları kahvaltı ve yemek sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz nefis bir püre hazırladık!

Yeşilli patlıcan salatası

Patlıcanlı meze tariflerinin yaptığımız tüm mezelerden daha lezzetli olduğunu itiraf etme vaktimiz gelmiş olabilir... Bildiğiniz tüm meze tariflerinin yerini alabilecek kadar lezzetli yeşilli patlıcan salatası tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz!

Yaz sebzeli püre

Sağlıklı ve besleyici yaz sebzeleriyle hazırladığımız bu püre hem tek başına bir öğün olarak tüketilebilir hem de sofralarınızda yemeklerinizin yanında harika bir meze olarak.

Domates ezme

Özellikle yazın yapılan mangalların yanına çok yakışan bir meze tarifiyle geldik! Neredeyse 10 dakikada hazırlayabileceğiniz domates ezme nasıl yapılır? Ayrıntılar sitemizde sizleri bekliyor.

Haydari

Mezelerin şahını en sona bıraktık! Haydariyi kim sevmez diyerek biz de size favori haydari tarifimizi veriyoruz. Yapması çok kolay, her yemeğin yanına yakışan ve güzel bir ekmeğin üzerine sürüldüğünde tek başına bile mutlu eden tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz.