Yaz tatlıları sahneye; birbirinden nefis yaban mersinli tarifler

Yaban mersinli barlar
Yaban mersinli barlar

Güneş açar, havalar ısınır, ortalığı cıvıl cıvıl bir enerji kaplar ve ağaç dalları mora bürünür. Yazın gelişinin en mayhoş ama en lezzetli habercisidir yaban mersini. Gelir tezgahların ve yaz tatlılarının baş köşesine kurulur. Tüm yaz boyu birbirinden nefis yaban mersinli tarifler aklımızı başımızdan alır durur.

Biz onu Lokma ekibi olarak her ne kadar hafif mayhoş tadıyla sütlü tatlılara yakıştırsak da yaban mersini içinde bulunduğu tüm tariflere apayrı bir lezzet katar ve bizleri kendisine bir kez daha hayran bırakır. Tüm orman meyveleri arasından gönlümüzde apayrı bir yere sahip olan yaban mersinli tarifler serimizde sizlere de aynı hazzı yaşatmak için birbirinden nefis tariflerimizle sahne bu kez bizlerin.

Genellikle yazın enerjisine uygun, hafif sütlü tatlılardan oluşan bu serimizde herkesin kendi damak tadına uygun o lezzeti bulacağından ve yaban mersini denildiğinde bundan sonra aklına ilk gelecek o tarifle tanışacağından epey emin olduğumuz bu serimize hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Yaban mersinli kup tarifi

Mayhoş tadı damaklardan silinmeyen yaban mersini bu kez akıllardan da uzun süre silinmeyecek enfes bir sütlü tatlı tarifiyle karşınızda. Yazın en sevilen tatlılarından biri olan muhallebili kuplar eminiz ki daha önce karşınıza hiç bu denli estetik ve lezzetli bir şekilde gelmemişti…

Yaban mersinli kup nasıl yapılır?

Yaban mersinli güllaç nasıl yapılır?

‘Ramazanın gülü güllaç bizim evimizde bir tek ramazan ayında yenmez Lokmacım, on iki ay bizimledir’ diyenleri oldukça sevindirecek bir tarifle biz geldik. Yaban mersinli güllaç tarifimizle güllacın en mayhoş lakin en leziz versiyonuyla tanışmaya ne dersiniz?

Yaban mersinli güllaç tarifi

Yaban mersinli kurabiye nasıl yapılır?

Yaz günü çay keyiflerinize genellikle ne eşlik eder? Lokma mutfağında yazın çay keyiflerinin olmazsa olmazı; yaz meyvelerinden yapılmış enfes kurabiyelerdir. Kıyır kıyır bir kurabiye hamurunu en sevdiğimiz yaz meyvelerinden biri olan yaban mersini ile buluşturduğumuz bu tarifimiz işte bu yaz favori kurabiye tarifimiz.

Yaban mersinli kurabiye tarifi

Yaban mersinli limonlu revani tarifi

Yaban mersini ve limon Lokma mutfağının Leyla ile Mecnun’u desek pek de abartmış olmayız. İşte bizim için ayrılması bu denli imkansız bir ikili olan yaban mersini ve limonu en sevdiğimiz tatlı tariflerinden biri olan revaniyi yaza uyarlamak için bir araya getirdik ve ortaya nefis mi nefis bir revani tarifi çıkardık.

Yaban mersinli revani nasıl yapılır?

Yaban mersinli cheesecake nasıl yapılır?

Chesecake dendiğinde dahi iştahı açılan gerçek cheesecake severlere güzel bir haberimiz var. Porsiyonluk cheesecake tariflerini de epey seven Lokmacığınız sizler için mutfağa girdi ve yaban mersinin o mayhoş aromasının taçlandırdığı büyüleyici bir cheesecake tarifi ile sizler için geri geldi…

Yaban mersinli cheesecake tarifi

Yaban mersinli limonlu kek nasıl yapılır?

Yoksa bu serinin adını yaban mersinli ve limonlu tarifler mi koymalıydık? Sanıyoruz ki tüm tariflerimize bakıldığında bu ikiliyi ne denli yakıştırdığımızı anlamayan kalmamıştır. Limon sarısı ve yaban mersininin büyüleyici moru bir araya geldi hem lezzetiyle hem görüntüsüyle damaklarda iz bırakacak enfes bir kek tarifi ortaya çıktı.

Yaban mersinli limonlu kek tarifi

Yaban mersinli çörek tarifi

Çörek tarifleri ile aranız nasıl? Doğruyu söylemek gerekirse hamur işi tarifleri söz konusu olduğunda en az tercih ettiklerimizden biri diyebiliriz. Ama bu çörek tarifi bir başka. Yaban mersininin büyüleyici aromasını her lokmanızda hissedeceğiniz yaban mersinli çörek tarifimiz ile çay keyifleri hiç olmadığı kadar lezzetli geçecek.

Yaban mersinli çörek nasıl yapılır?

Yaban mersinli pişmeyen dilimler tarifi

Yağsız ve şekersiz sağlıklı tatlı tarifleri arayanlar en doğru adresteler. Yaban mersinli pişmeyen dilimler ile bu yaz favoriniz olacak o tarifle sizleri tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Diyet listelerinin de en sevilen tatlı tariflerinden biri olacak bu tarifimizi kaydetmeyi sakın ola ki unutmayın.

Yaban mersinli pişmeyen dilimler hazırlanışı

Yaban mersinli kefir tarifi

Bu listenin başlığında birbirinden nefis yaban mersinli tarifler derken tatlıları kast ettik ama bu denli tatlı tarifini bir listeye koyunca da sindirim sistemimizin sağlığını da unutmamak adına bağırsak dostu kefirin en sevdiğimiz versiyonu olan yaban mersinli kefir tarifimizi de buraya bırakalım istedik.

Yaban mersinli kefir nasıl yapılır?

Yaban mersinli ve vişneli barlar hazırlanışı

Listenin sonuna bir renk ve lezzet cümbüşü olan yaban mersinli ve vişneli barlar tarifimizi sakladık ki hem damaklarımız hem gözlerimiz şenlensin. Her yaz geldiğinde aklımıza ilk düşen tariflerimizden biri olan bu barlara dikkat, kendisi yaz boyu alınan tüm kalorilerin müsebbibi olabilir.

Yaban mersinli ve vişneli barlar tarifi