Yemek yedikten hemen sonra neden canımız tatlı çeker?

​Yemek yedikten hemen sonra neden canımız tatlı çeker?
​Yemek yedikten hemen sonra neden canımız tatlı çeker?

Güzel bir yemek sonrası ne kadar doymuş olursak olalım canımız tatlı istiyor. Peki bu duruma neyin sebep olduğunu hiç merak etmiş miydiniz? Bu içeriğimizde yemek sonrası tatlı isteğinin nedenlerini araştırdık. Hazırsanız yemek sonrası tatlı krizini ne tetikler bir bakalım.

Doymamak

Hızlı yemek yerseniz beyniniz doyma hissini ortadan kaldıracaktır. Bu sebeple yemek sonrası canınız tatlı çekerek doyma hissine ulaşmak isteyecektir.

Düzensiz öğün

Eğer sık sık öğün atlama alışkanlığınız varsa yemek sonrası canınızın tatlı çekmesi çok normal. Özellikle uzun süre aç kaldıktan sonra yemek yerseniz vücudunuz, kanda yer alan glikoz seviyesini düzenlemek için tatlı gibi enerji yükselten gıdalara yöneliyor.

Aşırı tuzlu yemek yemek

Çok fazla tuzlu yemek yerseniz vücudunuz tatlı yemek yemek isteyerek şeker ve tuz dengesini ayarlamak isteyecektir. Yemek sonrası tatlı yemek yemek istemiyorsanız tuz oranına dikkat etmelisiniz.

Yemek yerken su içmek

Yemekle beraber su içerseniz eğer sindiriminiz zorlaşacaktır. Yediklerini sindiremeyen vücudunuz ise tatlı yemek isteyecektir.

Protein ağırlıklı beslenme

Yoğun proteine sahip bir yemek yerseniz, metabolizmanız hızlanacağından canınız tatlı isteyecektir.

Az veya çok karbonhidrat tüketmek

Yediğimiz karbonhidratlar, kanımızda glikoz seviyesini ayarlamaya yardımcı olmaktadır. Bu sebeple az veya fazla tükettiğimiz karbonhidrat, kanımızda glikoz seviyesini dengeleyemediğinden canımız tatlı istiyor.