Yorgunluk hissine elveda: Halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelen 10 besin

kahvaltı
kahvaltı

Zaman zaman hepimizin kendimizi çok yorgun hissettiği anlar oluyor. Peki bu anlarda neler yapmak gerekiyor? Bu sorunun cevabı elbette mutlak bir doktor kontrolünden geçmek olsa da halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelen 10 besin ile yorgunlukla mücadelenin bir yolunun da mutfaklarımızdan geçtiğini söylemek de fayda var. Halsizliğe ne iyi gelir? Yorgunluk hissiyle nasıl baş edilir? Sorularının cevabını arayanlar doğru adresteler.

Gerekli doktor kontrolleri yapıldıktan sonra bu halsizlik ve yorgunluk hissinin sebebinin belirli vitamin eksikleri olduğunu öğrendiyseniz bu yazımız sizlere hangi besinde hangi vitamin bulunduğu konusunda yardımcı olarak doğal yollardan gerekli vitaminleri almanız için rehberlik edebilir.

Günlük beslenme rutinimizde de mutlaka bulunması gereken bu gıdalar ile halsizlik ve yorgunlukla baş etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Enerjinizi yükseltecek, gündelik rutininizi zinde bir şekilde devam ettirmenizde sizlere destek olacak bu gıdalar kapsül vitaminlerin yerini alacak...

Yorgunluğa iyi gelen 10 besin

Yoğurt

Kimi zaman tek başına kaşık kaşık yediğimiz, genellikle de sofralarımızda birbirinden nefis yemeklerimize eşlik eden yoğurdun; yorgunlukla mücadelede en başarılı besinlerden biri olduğunu biliyor muydunuz? İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirimi kolaylaştıran yoğurt kendimizi halsiz hissetmemize sebep olan sindirim problemlerinde en doğal çözüm yollarımızdan biri.

Havuç

Küçüklüğümüze şöyle bir baktığımızda enerjik tavşan Bugs Bunny ve elinden hiç düşürmediği havucu hepimizin anılarındadır. Bugs Bunny'nin enerjisini elindeki havuca borçlu olduğunu biliyor muydunuz? Havuç, içerisindeki A vitamininden dolayı bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enerjimizi korur ve yorgunluk hissiyle başa çıkmamızı sağlar.

Pekmez

Demir eksikliği sebebiyle kendini sürekli yorgun hissedenlere selam olsun. Her sabah bir yemek kaşığı pekmez yemek demir eksikliği ve yorgunluk hissiyle olan mücadelenizde en büyük destekçiniz olabilir. Pekmez bağışıklık sistemimizi de düzenleyerek kendimizi zinde hissetmemizi sağlar.

Ceviz

E vitamini açısından son derece zengin bir besin olan ceviz kronik yorgunluk probleminin en basit çözümlerinden biri. Her gün bir avuç ceviz yiyerek enerjinizi arttırabilir, içinde bulundurduğu yağlar ve vitaminler sayesinde gün boyu zinde kalabilirsiniz.

Ispanak

Magnezyum ve demir açısından son derece zengin bir besin olan ıspanak, sizleri Temel Reis kadar güçlü ve enerjik kılabilir. Vücudumuza enerji verirken, toksinlerden arınmamızı da sağlayan ıspanak mutlaka haftada bir tüketilmesi gereken bir besin.

Kırmızı et

Demir eksikliğinin sebep olduğu yorgunluk hissinden söz etmiştik. Bununla mücadelenin bir diğer yolunun da haftada 1 kez kırmızı et tüketmekten geçtiğini söylesek. B12 vitamini ve demir açısından son derece zengin bir besin olan kırmızı et yorgunluğa iyi gelen besinler listesinin favorileri arasında.

Armut

İçinde bulundurduğu vitaminler ve glukoz sayesinde vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılayan besinlerin başında yer alan armut, kan şekerimizi de düzenleyerek kendimizi zinde hissetmemizi sağlar. Mevsiminde düzenli olarak her gün 1 adet armut tüketmekte fayda olduğunu belirtelim.

Balık

Balık içerisindeki yüksek oranda protein ve değerli yağlar ele alındığında vücudumuza zindelik veren besinlerin başında yer alıyor. Sağlık otoritelerinin de tavsiyesiyle haftada 2-3 kez balık tüketmek sağlığımız için de oldukça faydalı.

Yulaf ezmesi

Gündelik rutin içerisinde sabah kahvaltılarına pek de vakit ayıramadığımız doğru. Bu da kendimizi halsiz ve yorgun hissetmemizin en büyük sebeplerinden biri. Peki kahvaltının hem süresini kısaltsak, hem de enerjimizi arttıracak faydalı bir besinle bu öğünü tamamlasak? Yulaf ezmesi işte bunun için biçilmiş kaftan. Bowl kaseleri ile kahvaltılar hem çok pratik, hem de çok keyifli.

Su

Listenin sonuna sadece enerji kaynağı değil yaşamın da kaynağı olan suyu bırakarak kapanışı kendisiyle yapmamıza pek de şaşırmamış olsanız gerek. Özellikle yaz aylarında terleme sebebiyle had safhaya çıkan sıvı kaybı kendimizi yorgun hissetmemizin en büyük gerekçelerinden biri. Bu sebeple sağlık otoritelerinin de tavsiye ettiği gibi günde 3 litre su içmeye özen göstermek, sağlığımız için de oldukça mühim.