Performans testleri ortaya çıktı: iPhone X, Galaxy Note 9'u geride bırakıyor!

iPhone X ve Galaxy Note 8
iPhone X ve Galaxy Note 8

Apple'ın geçen sene duyurduğu iPhone X, yeni çıkan performans testlerine göre birkaç gün önce tanıtılan yeni nesil tepe seviyesi Galaxy Note 9'u geride bırakıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung, birkaç gün önce New York'ta düzenlediği etkinlikle birlikte yeni tepe seviyesi Galaxy Note 9'u duyurdu. Biz de GZT.com olarak hem canlı yayın hem de özel haberlerle telefon ve tanıtılan diğer tüm ürünlerin ayrıntılarını aktardık.

Geçen sene çıkan Galaxy Note 8 ile kıyaslandığında %33'lük bir performans farkıyla (işlemci) dikkat çeken yeni telefon elbette diğer birçok farklı cihazla da karşılaştırılıyor. En önemli kıyaslamalardan biri de iPhone X ile gerçekleştiriliyor.

Performans testleri

Geekbench 4 ve 3D Mark Slingshot Extreme 3.1'de gerçekleştirilen ilk performans testlerine bakılırsa iPhone X, Galaxy Note 9'dan bir adım önde.

gzt

Geekbench 4'te şu anda 10.357 puanla listede en fazla puanı alan akıllı telefon A11 Bionic yonga setiyle gelen iPhone X. Buna karşılık olarak Qualcomm Snapdragon 845 yongasının kullanıldığı yeni tepe seviyesi Galaxy Note 9 ise 8.876 puan almış durumda.

3D Mark Slingshot Extreme 3.1'de ise iPhone X yine Galaxy Note 9'a karşısında farkını ortaya koyuyor ama OnePlus 6'nın gerisinde kalıyor.
3D Mark Slingshot Extreme 3.1'de ise iPhone X yine Galaxy Note 9'a karşısında farkını ortaya koyuyor ama OnePlus 6'nın gerisinde kalıyor.

Öte yandan 3D Mark Slingshot Extreme 3.1'de iPhone X 4994 puan alırken Galaxy Note 9 ise yine bir adım geride kalarak testi 4639 puanla tamamlıyor.

İşin özü, iPhone X geçen yıl çıkmış olmasına rağmen performans testlerinde birkaç gün önce tanıtılan Galaxy Note 9'u bile geride bırakmayı başarıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >