Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyanis Sezonu izleme kılavuzu

2018-2019 Süper Lig Lefter Küçükandonyanis Sezonu
2018-2019 Süper Lig Lefter Küçükandonyanis Sezonu

82 günlük hasret bitiyor, Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon heyecanı başlıyor. 2018-2019 sezonu nelere sahne olacak? Sizler için geçen sezonu ilk 10’da tamamlayan ekipleri inceledik; yaptıkları transferleri ve bu sezon ki hedeflerinin ne olabileceğini değerlendirdik. İşte yeni sezonunun ayrıntıları…

2017-2018 sezonu Türk Telekom Stadyumu’nun çimlerinde noktalanmıştı. Galatasaray 21. şampiyonluğunu Göztepe deplasmanında elde etmiş, kupasını kendi evinde almıştı. Artık yeni bir hikayenin başlama zamanı geldi; 2018-2019 Lefter Küçükandonyanis sezonu başlıyor. Açılış, geçen sezonun kapanışı yapan son şampiyon Galatasaray’dan geldi. Sarı kırmızılılar, Ankara’da Ankaragücü’nün konuğu oldu ve 3-1'lik bir galibiyetle yeni sezona merhaba dedi.

GZT Spor ekibi olarak geçen sezonu ilk 10’da tamamlayan ekipleri mercek altına aldık; geçen sezon performanslarını, transferlerini, yeni sezonda nerede yer alacaklarını ve hedeflerinin neler olabileceğini değerlendirmeye çalıştık.

İşte, geçen sezonu ilk 10'da tamamlayan takımlarda yeni sezon öncesinde tablo şu şekilde;

GALATASARAY

                                    Geçtiğimiz sezon 75 puanla şampiyon olan Galatasaray, bu sezon da hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş durumda. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde direk grup aşamasında başlayacak olan sarı kırmızılılar transfer dönemini geçen seneye göre oldukça sessiz geçiriyor. FFP tedbirleri nedeniyle bonservissiz veya kiralık oyunculara yönelen son şampiyon, Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru transferlerini tamamladı ve geçen sezon kiralık olarak sarı kırmızılı formayı giyen Yuto Nagatomo’nun ise bonservisini alarak kadrosuna kattı.
GALATASARAY Geçtiğimiz sezon 75 puanla şampiyon olan Galatasaray, bu sezon da hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş durumda. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde direk grup aşamasında başlayacak olan sarı kırmızılılar transfer dönemini geçen seneye göre oldukça sessiz geçiriyor. FFP tedbirleri nedeniyle bonservissiz veya kiralık oyunculara yönelen son şampiyon, Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru transferlerini tamamladı ve geçen sezon kiralık olarak sarı kırmızılı formayı giyen Yuto Nagatomo’nun ise bonservisini alarak kadrosuna kattı.
FENERBAHÇE

                                    
                                    2017-2018 sezonunu ikinci olarak bitiren Fenerbahçe, Haziran ayında yapılan kongrede Ali Koç’un başkan seçilmesiyle yeni bir döneme girmiş oldu. Öncelikle sportif direktörlük görevine Damien Comolli’yi getiren sarı lacivertliler, Aykut Kocaman’ın görevine son verdi. Teknik direktörlük görevine Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven’ın hocası Phillip Cocu getirildi. Transfer döneminde genç oyunculara yönelen Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alıcı, Berke Özer ve son olarak Andre Ayew’i kadrosuna kattı. Takımdan ayrılan tek isim ise Fernandao oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turunda mücadele eden sarı lacivertliler, Portekiz’de Benfica’ya 1-0 mağlup oldu. Bu karşılaşmanın rövanşı ise Ülker Stadyumu’nda 14 Ağustos tarihinde oynanacak.
FENERBAHÇE 2017-2018 sezonunu ikinci olarak bitiren Fenerbahçe, Haziran ayında yapılan kongrede Ali Koç’un başkan seçilmesiyle yeni bir döneme girmiş oldu. Öncelikle sportif direktörlük görevine Damien Comolli’yi getiren sarı lacivertliler, Aykut Kocaman’ın görevine son verdi. Teknik direktörlük görevine Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven’ın hocası Phillip Cocu getirildi. Transfer döneminde genç oyunculara yönelen Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alıcı, Berke Özer ve son olarak Andre Ayew’i kadrosuna kattı. Takımdan ayrılan tek isim ise Fernandao oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turunda mücadele eden sarı lacivertliler, Portekiz’de Benfica’ya 1-0 mağlup oldu. Bu karşılaşmanın rövanşı ise Ülker Stadyumu’nda 14 Ağustos tarihinde oynanacak.
BAŞAKŞEHİR

                                    
                                    Medipol Başakşehir, geçen sezonu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkı kazandı. Abdullah Avcı’yla her yıl çıtayı yükselten turuncu lacivertliler, transfer dönemini sakin geçiren takımlardan oldu. Soner Aydoğdu, Milos Jojic ve Yaren Sözer’i renklerine bağladı. UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turunda Burnley ile karşılaşan turuncu lacivertliler berabere kalarak tur şansını İngiltere’ye bıraktı. Bu sezon da geçen 5 yılda sergilenen başarılı performansı sürdürmeyi planlayan Başakşehir’de hedef, sezon sonunda en azından Şampiyonlar Ligi bileti kapmak olacak.
BAŞAKŞEHİR Medipol Başakşehir, geçen sezonu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkı kazandı. Abdullah Avcı’yla her yıl çıtayı yükselten turuncu lacivertliler, transfer dönemini sakin geçiren takımlardan oldu. Soner Aydoğdu, Milos Jojic ve Yaren Sözer’i renklerine bağladı. UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turunda Burnley ile karşılaşan turuncu lacivertliler berabere kalarak tur şansını İngiltere’ye bıraktı. Bu sezon da geçen 5 yılda sergilenen başarılı performansı sürdürmeyi planlayan Başakşehir’de hedef, sezon sonunda en azından Şampiyonlar Ligi bileti kapmak olacak.
BEŞİKTAŞ

                                    
                                    2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarını şampiyon olarak kapatan Beşiktaş, üçüncü yıldızı da formasına eklemeyi başardı. Ancak geçtiğimiz sezon aynı başarıyı yakalayamayan siyah beyazlılar, Süper Lig’i 4. sırada bitirirken UEFA Avrupa Ligi’ne katılabildi. Transfer döneminde yüksek maliyetli satışlar yapan siyah beyazlılar, Mitrovic, Tosic ve Fabri’nin satışından şu ana kadar 14 milyon avro civarında bir parayı kasasına koymuş durumda. Beşiktaş da rakipleri gibi bonservissiz ve genç oyunculara yönelirken, Dorukhan Toköz, Enzo Roco, Güven Yalçın, Umut Nayir’i renklerine bağladı. 2. ön eleme turunda B36 Torshavn’ı rahat geçen siyah beyazlılar, 3. ön eleme turu ilk maçında LASK Linz’i Vodafone Park’ta 1-0 yenmeyi başardı. Siyah beyazlıların bu sezonki hedefi ise Avrupa Ligi’nde final oynamak ve ligde şampiyonluk olacak.
BEŞİKTAŞ 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarını şampiyon olarak kapatan Beşiktaş, üçüncü yıldızı da formasına eklemeyi başardı. Ancak geçtiğimiz sezon aynı başarıyı yakalayamayan siyah beyazlılar, Süper Lig’i 4. sırada bitirirken UEFA Avrupa Ligi’ne katılabildi. Transfer döneminde yüksek maliyetli satışlar yapan siyah beyazlılar, Mitrovic, Tosic ve Fabri’nin satışından şu ana kadar 14 milyon avro civarında bir parayı kasasına koymuş durumda. Beşiktaş da rakipleri gibi bonservissiz ve genç oyunculara yönelirken, Dorukhan Toköz, Enzo Roco, Güven Yalçın, Umut Nayir’i renklerine bağladı. 2. ön eleme turunda B36 Torshavn’ı rahat geçen siyah beyazlılar, 3. ön eleme turu ilk maçında LASK Linz’i Vodafone Park’ta 1-0 yenmeyi başardı. Siyah beyazlıların bu sezonki hedefi ise Avrupa Ligi’nde final oynamak ve ligde şampiyonluk olacak.
TRABZONSPOR

                                    Süper Lig’de geçtiğimiz sezon istediğini elde edemeyen ve 50. yılında büyük hayal kırıklığına uğrayan Trabzonspor, ligi 5. Sırada bitirdi. Sezon başındaki büyük beklentilerin karşılıksız kalması, camiada köklü ve önemli değişikliklere neden oldu. Yapılan başkanlık seçimlerinde Ahmet Ağaoğlu taşın altına eline koydu ve başkan oldu. Trabzonspor’un farklı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini belirten Ağaoğlu, koltuğa oturduğu ilk günden itibaren köklü değişiklikler yaptı. Transfer döneminde 4 oyuncu transfer eden Trabzonspor, Burak Temir, Vahid Amiri, Zargo Toure ve Majid Hosseini’yi renklerine bağladı. Birçok futbolcuyla yollarını ayıran Karadeniz ekibi, Okay Yokuşlu’nun Celta Vigo’ya satışından 6 milyon avro kazandı. Bordo mavili camiada bu sene hedef, şampiyonluk olmasa da gelecek sezonların şampiyon kadrosunun temelini atmak olarak gözüküyor.
TRABZONSPOR Süper Lig’de geçtiğimiz sezon istediğini elde edemeyen ve 50. yılında büyük hayal kırıklığına uğrayan Trabzonspor, ligi 5. Sırada bitirdi. Sezon başındaki büyük beklentilerin karşılıksız kalması, camiada köklü ve önemli değişikliklere neden oldu. Yapılan başkanlık seçimlerinde Ahmet Ağaoğlu taşın altına eline koydu ve başkan oldu. Trabzonspor’un farklı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini belirten Ağaoğlu, koltuğa oturduğu ilk günden itibaren köklü değişiklikler yaptı. Transfer döneminde 4 oyuncu transfer eden Trabzonspor, Burak Temir, Vahid Amiri, Zargo Toure ve Majid Hosseini’yi renklerine bağladı. Birçok futbolcuyla yollarını ayıran Karadeniz ekibi, Okay Yokuşlu’nun Celta Vigo’ya satışından 6 milyon avro kazandı. Bordo mavili camiada bu sene hedef, şampiyonluk olmasa da gelecek sezonların şampiyon kadrosunun temelini atmak olarak gözüküyor.
GÖZTEPE

                                    
                                    2017-2018 sezonunda 14 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönen İzmir ekibi Göztepe, geçen sene ligin yeni ekiplerinden olmasına rağmen üst sıralarda ligi tamamlamayı başarırken oynadığı futbolla da göz doldurdu. Transfer dönemini hareketli geçiren Göztepe, önemli futbolcuları da kadrosuna kattı. Deniz Kadah, Lamine Gassama, Fausto Grillo, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk, Yasin Öztekin, Samed Kaya ve Titi’ye sarı kırmızılı formayı giydirdi. Takımdan ayrılan isimler ise Ömer Şişmanoğlu, Emre Can Çoşkun, Leo Scwechlen, Selçuk Şahin, Rajko Rotman, Canberk Dilaver, Demba Ba ve son olarak takas anlaşmasıyla Fethi Özer oldu. Gelecek sezon üstlere tırmanıp ilk 4 içinde yer almayı planlayan sarı kırmızılılar da hedef UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak.
GÖZTEPE 2017-2018 sezonunda 14 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönen İzmir ekibi Göztepe, geçen sene ligin yeni ekiplerinden olmasına rağmen üst sıralarda ligi tamamlamayı başarırken oynadığı futbolla da göz doldurdu. Transfer dönemini hareketli geçiren Göztepe, önemli futbolcuları da kadrosuna kattı. Deniz Kadah, Lamine Gassama, Fausto Grillo, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk, Yasin Öztekin, Samed Kaya ve Titi’ye sarı kırmızılı formayı giydirdi. Takımdan ayrılan isimler ise Ömer Şişmanoğlu, Emre Can Çoşkun, Leo Scwechlen, Selçuk Şahin, Rajko Rotman, Canberk Dilaver, Demba Ba ve son olarak takas anlaşmasıyla Fethi Özer oldu. Gelecek sezon üstlere tırmanıp ilk 4 içinde yer almayı planlayan sarı kırmızılılar da hedef UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak.
SİVASSPOR

                                    
                                    Süper Lig’e 2017-2018 sezonunda çıkan fakat lige hiç de yabancı olmayan Sivasspor, geçtiğimiz sezon Göztepe ile aynı puanı toplayarak (49) ligi 7. sırada bitirdi. Transferde bonservissiz ve kiralık futbolculara yönelen kırmızı beyazlılar yaptığı hiçbir transfere bonservis bedeli ödemedi. Sivasspor Douglas, David Braz, Sergy Rybalka, Aydın Akbulut, Uğur Çiftçi, İlker Sayan ve Erdoğan Yeşilyurt’u kadrosuna kattı. Yiğidolar, bu sezon ise ilk 4 içinde olmayı ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı zorlayacaklar.
SİVASSPOR Süper Lig’e 2017-2018 sezonunda çıkan fakat lige hiç de yabancı olmayan Sivasspor, geçtiğimiz sezon Göztepe ile aynı puanı toplayarak (49) ligi 7. sırada bitirdi. Transferde bonservissiz ve kiralık futbolculara yönelen kırmızı beyazlılar yaptığı hiçbir transfere bonservis bedeli ödemedi. Sivasspor Douglas, David Braz, Sergy Rybalka, Aydın Akbulut, Uğur Çiftçi, İlker Sayan ve Erdoğan Yeşilyurt’u kadrosuna kattı. Yiğidolar, bu sezon ise ilk 4 içinde olmayı ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı zorlayacaklar.
KASIMPAŞA

                                    
                                    Geçtiğimiz sezonu ligde 8. sırada tamamlayan Kasımpaşa, bu sezonu daha iyi bir yerde bitirmenin peşinde. Özellikle iç sahada başarılı bir grafik çizen İstanbul ekibi, deplasmanda tam aksine bir performans ortaya koydu. Transferde bonservissiz ve kiralık oyunculara yönelen Kasımpaşa’nın, bu sezon adına en önemli hamlesi geçen sezon Anderlecht’ten kiraladığı Mısırlı futbolcu Trezeguet’nin bonservisini almak oldu. Öte yandan Özgür Çek, Uğurcan Yazgılı ve Abdul Khalili bonservissiz; Tarkan Serbest ise kiralık olarak takıma katıldı. Lacivert beyazlıların bu sezon adına en büyük hedefi ise geçen sezon kötü olan deplasman karnesini düzeltmek olacak.
KASIMPAŞA Geçtiğimiz sezonu ligde 8. sırada tamamlayan Kasımpaşa, bu sezonu daha iyi bir yerde bitirmenin peşinde. Özellikle iç sahada başarılı bir grafik çizen İstanbul ekibi, deplasmanda tam aksine bir performans ortaya koydu. Transferde bonservissiz ve kiralık oyunculara yönelen Kasımpaşa’nın, bu sezon adına en önemli hamlesi geçen sezon Anderlecht’ten kiraladığı Mısırlı futbolcu Trezeguet’nin bonservisini almak oldu. Öte yandan Özgür Çek, Uğurcan Yazgılı ve Abdul Khalili bonservissiz; Tarkan Serbest ise kiralık olarak takıma katıldı. Lacivert beyazlıların bu sezon adına en büyük hedefi ise geçen sezon kötü olan deplasman karnesini düzeltmek olacak.
KAYSERİSPOR

                                    
                                    2017-2018 sezonunu 9. sırada tamamlayan Kayserispor, özellikle ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplarken ikinci yarı yaşadığı düşüşle futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısında deplasmanda sadece bir galibiyet alabildi. Transferde ciddi adımlar atan Kayserispor, 6 yeni oyuncu kadrosuna kattı. Bilal Başacıkoglu’nu bonservisiyle Rajko Rotman, Hasan Hüseyin Acar ve Sakib Aytaç’ı bonservissiz Tjaronn Chery ve Bernard Mensah’ı ise kiralık olarak renklerine bağladı. Yapılan takviyelerin nokta atışı olması dikkat çeken bir diğer özellikti. Yapılan en önemli takviye ise camianın yakından tanıdığı ve eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam’dı. Kayserispor’un bu sezon ki hedefi ise geçen sene ikinci yarı yaşadıkları düşüşü tekrarlamamak ve Avrupa kupalarının kapısını zorlamak olarak gözüküyor.
KAYSERİSPOR 2017-2018 sezonunu 9. sırada tamamlayan Kayserispor, özellikle ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplarken ikinci yarı yaşadığı düşüşle futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısında deplasmanda sadece bir galibiyet alabildi. Transferde ciddi adımlar atan Kayserispor, 6 yeni oyuncu kadrosuna kattı. Bilal Başacıkoglu’nu bonservisiyle Rajko Rotman, Hasan Hüseyin Acar ve Sakib Aytaç’ı bonservissiz Tjaronn Chery ve Bernard Mensah’ı ise kiralık olarak renklerine bağladı. Yapılan takviyelerin nokta atışı olması dikkat çeken bir diğer özellikti. Yapılan en önemli takviye ise camianın yakından tanıdığı ve eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam’dı. Kayserispor’un bu sezon ki hedefi ise geçen sene ikinci yarı yaşadıkları düşüşü tekrarlamamak ve Avrupa kupalarının kapısını zorlamak olarak gözüküyor.
YENİ MALATYASPOR

                                    
                                    Geçen sezon lige çıkan Yeni Malatyaspor, ligi 10. sırada tamamlayarak ligde kalıcı olmayı başardı. İç saha avantajını oldukça iyi değerlendiren Doğu Anadolu ekibi, deplasmanda pek iç açıcı bir performans ortaya koyamadı. Transferde ise 6 yeni isimle kadrosunu güçlendirdi. Sarı kırmızılı ekibin bu sezon hedefi, geçen sezon tutunduğu ligde bu sezonu üst sıralarda tamamlamak.
YENİ MALATYASPOR Geçen sezon lige çıkan Yeni Malatyaspor, ligi 10. sırada tamamlayarak ligde kalıcı olmayı başardı. İç saha avantajını oldukça iyi değerlendiren Doğu Anadolu ekibi, deplasmanda pek iç açıcı bir performans ortaya koyamadı. Transferde ise 6 yeni isimle kadrosunu güçlendirdi. Sarı kırmızılı ekibin bu sezon hedefi, geçen sezon tutunduğu ligde bu sezonu üst sıralarda tamamlamak.