3 yıldır topa ayağını sürmeyen Veli Kavlak’ın sakatlığının sebebi sonunda çözüldü!

3 yıldır topa ayağını sürmeyen Veli Kavlak’ın sakatlığının sebebi sonunda çözüldü!
3 yıldır topa ayağını sürmeyen Veli Kavlak’ın sakatlığının sebebi sonunda çözüldü!

Veli Kavlak’ın yüzü tam 7 yıldır gülmüyor. 7 yılda birçok kez bıçak altına yatan Veli Kavlak'ın dramı futbolseverleri bir hayli üzdü.

2011 yılında Rapid Wien'den Beşiktaş'a transfer olan Veli Kavlak'ın yüzü yıllardır gülmüyor. Fanatik'in haberine göre Veli, sakatlığı nedeniyle 5 ameliyat oldu ancak bunlardan yalnızca biri doğru operasyondu.

İşte Orhan Yıldırım'ın hazırladığı o haberin detayları;

Veli Kavlak’ın durumunu öğrenebilme adına tam 4 aydır araştırma peşinde olduk. Zira Veli ve kulüp kanadından bilgi alamadık. Öğrendikçe iz sürdük, bilgiler gelince şok olduk. Sadece biri doğru beş ameliyat. Kaybolan üç yıl. Tam 7 sene süren sıkıntı... ‘Veli Kavlak’ın askerleriyiz’ diyen taraftarların ve herkesin bilgisine sunuyoruz...

“Çıtt” sesi ve başlayan zorlu süreç

2011-12 sezonu... İnönü’de Beşiktaş, Samsun’u ağırlıyor. Bir hava topuna çıkan Veli, hava topu almak isterken yerde kalıyor. Sağ omuzundan ‘çıtt’ diye bir ses geliyor. İşte o ses ve sonrası yaşanan sessizlik bakın nelere yol açıyor. Carlos Carvalhal, Samet Aybaba ve Slaven Bilic sürekli omuz ağrısı çeken Veli’yi iğne ve ilaç ile oynattı... Değişen 4 kulüp doktoru da MR’a gönderip temiz raporu aldı. Ardından milli takımdan arkadaşı olan David Alaba ile doktor Wolfarth’a gitti. O da sorunun boynundan olduğunu söyleyip geri gönderiyor. İki fizyoterapist kader adamı oluyor. Önce İstanbul’daki hastaneye götürüp eklemden röntgen çektiriyor.

Ameliyat serisi 2014’te başladı

Beşiktaş forması altında toplam 152 maça çıkan Veli 8 gol atıp 15 asist yaptı.
Beşiktaş forması altında toplam 152 maça çıkan Veli 8 gol atıp 15 asist yaptı.

Sıkı durun, tendon kopuk deniyor. Bu yanlış teşhis, ameliyat serisine götürüyor. İlk neşter Münih’te (2014) omuz tendonuna atılıyor. Kesilip aşağı dikiliyor. Ancak iyileşme yok. Yine iğne, ilaç oynatılıyor. Brugge maçı sonrası Fenerbahçe derbisi öncesinde tam 9 iğne yapılıp 90 dakika sahada kalıyor. İkinci ameliyatı kulüp doktoru Sarper Çetinkaya yapıyor. Bu kez aynı tendon, kemiğe vidalanıyor. 3 ay denen dönüş, 6 ayı buluyor. Dönüş olmayınca; psikolojik deniyor. Ardından boyun fıtığı gerekçesi ile farklı bir operasyon daha yapılıyor. Sonuç daha kötü!.

Hentbol doktoru çözdü

Alman Dr. Hubermayer, üç ameliyatın da yanlış teşhis ile gereksiz yapıldığını söyler. 4. kez tendon, kemikten çıkartılıp yukarı dikilir. Ancak sonuç yine olumsuz. Veli, futbolu bırakma noktasında. Bir gece milli takımdan masörü arar. Hamburg’ta bir hentbol doktoruna gitmesini ister. Kader anıdır bu. Son bir umut... Alman doktor kobay gibi kullanıldığını söyler. Sorunun eklemde kapsül yırtılması olduğunu açıklar ve ameliyat yapar.

Psikolojisi bozuldu

Aldığımız bilgilere göre Veli, bu süreçte 130 bin Euro (643 bin TL) civarında para harcamış. 2 bin 500 Euro (12 bin TL) ile son ameliyat en uygunu. Bu ameliyat için de, kulüpten izin alma adına fedakarlık yapmış. Tam üç yıldır sahalardan ayrı kalan Veli’ye bu süre içinde antidepresif ilaçlar da verilmiş. Kırık kalça ile sahaya çıkan, tekmeye kafa uzatan gurbetçi oyuncunun şu anki ruh haline bilmiyoruz. Tek bildiğimiz böyle uzun bir süreç ve olaylara maruz kalıp da, futbola dönecek olan ilk ve tek isim olması.