Adebayor'u intihardan vazgeçiren cümle

Adebayor 2017 yılının ocak ayından beri Başakşehir forması giyiyor.
Adebayor 2017 yılının ocak ayından beri Başakşehir forması giyiyor.

Başakşehir'in Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor, daha önce ailevi baskılardan dolayı birçok kez intiharın eşiğine geldiğini açıklamıştı. Aile bireyleri tarafından sürekli olumsuzluklara maruz bırakılan tecrübeli futbolcu, hayatının dönüm noktasını anlattı.

26 Şubat 1984 yılında Togo’nun başkenti Lome'de dünyaya gelen Emmanuel Adebayor'un karşılaştığı ilk zorluk yürüyememesi oldu. 4 yaşına kadar adım atamayan Togolu golcü, futbol topunu gördüğünde yürümeye başladığını ifade etmişti.

Kariyeri boyunca aile bireylerinin baskısı altında yaşadığını ve bu nedenle psikolojik bunalımlara girdiği söyleyen Adebayor, Daily Mail'e verdiği röportajda hayatının dönüm noktası olan cümleyi açıkladı.

Bu sezon Başakşehir formasıyla 17 maça çıkan Adebayor, 3 gol atarken 2 de asist yaptı.
Bu sezon Başakşehir formasıyla 17 maça çıkan Adebayor, 3 gol atarken 2 de asist yaptı.

Fransız ekibi Metz'de forma giydiği dönemle ilgili bir anısını paylaşan golcü isim o anları şöyle anlattı:

  • 16 yaşındaydım ve kazandığım parayla aileme yardım ediyordum. Ancak benim üzerimde çok fazla baskı kurmuşlardı. Ben 3 bin euro kazanırken, ailem benden 500 bin euroluk ev istemişti. Kimse benden memnun değildi. Bir gün evimin alt katında bulunan revire indim ve birçok ilacı kutusundan çıkartıp önüme koydum. Her şeyi hazırlamıştım. Gece yarısı en iyi arkadaşımı aradım ve onu eve çağırdım. Bana sakin olmamı ve daha Afrika için yapabileceğim birçok şey olduğunu söyledi. Bu cümle beni intihardan vazgeçirdi" ifadelerini kullandı.

Milli takımla silahlı saldırıya uğramıştı

Adebayor'un yaşadığı psikolojik yıkım ailesiyle de sınırlı değildi. 2010 yılında, golcü oyuncu Manchester City forması giyerken Togo Milli Takımı'nı Afrika Uluslar Kupası maçı için Angola'ya taşıyan otobüse silahlı kişilerce ateş açılmış, olay sonrası yardımcı antrenör, basın sözcüsü ve otobüs şoförü hayatını kaybetmişti. O gün orada bulunan herkes ağır bir şok yaşamış ve uzun süre kendine gelememişti.

Takım otobüsü saldırıya uğrayan Adebayor uzun süre ağlamıştı.
Takım otobüsü saldırıya uğrayan Adebayor uzun süre ağlamıştı.