Akhisarspor'da Cihat Arslan dönemi sona erdi

Cihat Arslan yedek kulübesinde İstiklal Marşımızı okuyor.
Cihat Arslan yedek kulübesinde İstiklal Marşımızı okuyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisarspor, teknik direktör Cihat Arslan'la yollarını ayırdı. Yeşil-siyahlı ekip, yoluna Cem Kavçak'la devam edecek

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftayı 17 puanla son sırada geçen Akhisarspor, teknik direktör Cihat Arslan'la yollarını ayırdı.

Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, yaptığı açıklamada, teknik direktör Cihat Arslan'la yollarını ayırdıklarını belirterek, kendisine bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

  • Eryüksel, ligin ilk devresinde de geçici olarak görev yapan Cem Kavçak'la yollarına devam edeceklerini söyledi.

Teknik direktör Safet Susic'le yolların ayrılmasının ardından 7. haftada göreve gelen Cihat Arslan yönetiminde 15 maça çıkan Akhisarspor, bu müsabakalarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale kadar yükselen ve ilk maçta Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup eden yeşil-siyahlı ekip, Arslan idaresinde çıktığı UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4 yenilgi ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

CİHAT ARSLAN KIRGIN AYRILDI?

Spor Toto Süper Lig'de son sırada yer alan Akhisarspor'da yönetimin görevine son verdiği teknik direktör Cihat Arslan, kırgın ayrıldı.

Yeşil-siyahlı takıma 3 yıl önce o dönem tarihinin en iyi sezonunu yaşattığını ama yeni sezonun henüz 2'nci haftasında haksız bir şekilde, iftiraya uğrayarak görevine son verildiğini söyleyen Arslan, "Yaşadığımız başarıya rağmen Süper Lig'deki kariyerim elimden alındı. Maddi manevi çok büyük kayıplarım oldu. Bu sezon bana teklif getirirken o haksızlığı telafi edeceklerini söylediler. Adanaspor'da çalışırken cebimden 350 bin TL fesih bedeli ödeyerek zor durumdaki Akhisarspor'a döndüm. Ligde ilk yarıda iyi bir çıkış yakalayıp son sıradan düzlüğe çıktık. İkinci yarıda şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Yine haksızlığa uğrayan ben oldum" dedi.

"MAÇA 3 GÜN KALA SAHAYA ÇIKMA HAKKIM ELİMDEN ALINDI"

Ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçı kaybeden Akhisar'da önemli oyuncularının sakat veya cezalı olduğunu hatırlatan Cihat Arslan, "Devreye Beşiktaş mağlubiyetiyle başladıktan sonra lider Başakşehir'e iyi oynayıp yenildik. Çaykur Rizespor deplasmanında 1-0 öndeyken henüz 20'nci dakikada 10 kişi kaldık. Son Sivasspor deplasmanına ise 7 önemli eksikle gittik. Alternatifsizlikten stoperi forvet oynattık. Benden ayrılmamı isteseler Sivas deplasmanı öncesi ayrılırdım. Ancak kesinlikle böyle bir niyetlerinin olmadığını söyledikten sonra sözleşmemi tek taraflı feshettiler. Cumartesi günü oynanacak Ankaragücü maçını takımın benle veya bensiz kazanacağına yüzde yüz eminim. Maça 3 gün kala sahaya çıkma hakkım elimden alındı. İyi mücadele sergileyen oyuncularımın hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📝 #SporBülteni

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()