Alex mi Hagi mi? İşte sambacıdan efsane yanıt

​Alex mi Hagi mi? İşte sambacıdan efsane yanıt
​Alex mi Hagi mi? İşte sambacıdan efsane yanıt

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Türkiye ziyareti sırasında öyle bir şey söyledi ki!

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Alex de Souza geçtiğimiz hafta kitabının imza günü için Türkiye’ye geldi. Alex, Türkiye ziyareti sırasında Fenerbahçe Doğuş’un CSKA ile oynadığı maçı ve futbol takımının Ülker Stadı’nda Galatasaray’la berabare kaldığı maçı izledi. Kısa ziyaretin ardından ülkesine dönen Alex’in gerisinde bıraktığı yankı ise dinmek bilmiyor. Alex, İstanbul’dayken Mehmet Demirkol ve Irmak Kazuk'un Youtube üzerinden sunduğu "Ciddiyetten Uzak" programına konuk oldu. Dün yayınlanan programda öne çıkanlar şöyle;

Heykel şaşkınlığı

Alex önemli açıklamalarda bulundu.
Alex önemli açıklamalarda bulundu.

Heykeliyle ilgili konuşan Alex, “Heykelimin dikilmesini hayal edemiyordum. Benim maksimum hayalim Coritiba'nın formasını giymek ve daha sonra 10 numarası olmaktı. Sonrasında Zico'ya yaklaşmak hedefimdi ama tabi buralara geleceğimi hiç tahmin etmiyordum” dedi.

Nasıl efsane olunur?

Nasıl efsane olunacağının yanıtını veren Alex, “İnsanlara saygı duydum, kendi işimi yaptım ama bunun haricinde efsane olmak için ne yaptın diye sorduğunuzda aklıma bir şey gelmiyor” diye konuştu.

Yüzde 50 Türk’üm

Sambacı yüzde 50 Türk olduğunu belirtti ve “Yüzde 50 Türk’üm sözlerimin arkasındayım. Kariyerimin 9 yıl gibi büyük bir bölümü Türkiye'de geçirdim ve evet yüzde 50 Türk olduğumu söyleyebilirim” dedi.

Hürriyet’i seviyor mu?

“Nefret ettiğin savunma oyuncusu kimdi?” sorusuna ise Alex, “Hürriyet'e karşı oynamaktan hoşlanıyordum. Çünkü artık bir süre sonra komik olmaya başladı. Espriler dönmeye başladı. Biz saha içerisinde mücadelemizi yapıyorduk. Kaşlarımız açılıyordu, dikiş atılıyordu, parmaklarımız kırılıyordu ama sonra maç sonu şakalaşıyorduk. Onun dışında Paraguay Milli takmından Gamarra” diye konuştu.

Alex mi? Hagi mi?

Alex yıllardır sorulan o soruya da yanıt verdi. Brezilyalı efsane, “Hagi... Çünkü benim çocukluktaki referanslarımdan birisi. Küçükken oynarken Hagi'nin yaptıklarına bakıyordum. Neler yaptığını biliyordum. Dönemler tartışılır ama Hagi. Hayatımda öğrendiğim bir şey var, birisi senden daha önce geldiyse ve başarılı olduysa, sen de ondan bir şeyler öğrendiysen o kişiye saygı duymalısın. Hagi'ye çok büyük saygı duyuyorum. Ben de iyi oynadım, kaliteli bir ayak olduğumu gösterdim ama bunların hiçbiri örnek aldığım insana duyduğum saygıyı azaltmaz” ifade etti.

Alex kendisini zamanında ‘koşmuyor’ diye eleştirenlere ise, “Yorumcuya göre değişir sevip sevmediğim. Eğer yorumcuysa ve yorum yapmalı. Ancak işi kişiselleştirirse sevmem. Yorumculuk da basite indirgenmemeli. Araştırarak insanlara bir şeyler anlatılmalı. Örneğin Alex koşmuyor diyerek işten sıyrılırsanız aslında bu sizin çok sığ olduğunuzu gösterir. Ancak Alex koşmuyor ama şu kadar gol atmış, şu kadar asist yapmış ve takımını şuraya taşımış derseniz, işte o zaman bir yere bağlamış olursunuz” dedi.