Ali Koç'tan TFF eleştirisi

Ali Koç, TFF ve Ali Dürüst'ü 'Camiaya Sesleniş' programında eleştirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Camiaya Sesleniş programında TFF'yi eleştirdi. Koç, bir federasyon yetkilisinin futbolcu transferi ortamında bulunmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Başkanı Ali Koç FB TV'de yayınlanan 'Camiaya Sesleniş' programında önemli açıklamalarda bulundu. Önemli spor muhabirlerinin katıldığı programda, muhabirlerin sorularını tek tek cevapladı. Koç'a sorulan TFF sorusu üzerine başkan TFF'yi açık bir dille eleştirdi.

Ali Koç, TFF yetkililerinden Ali Dürüst'ün Emre Akbaba transferinde rol aldığı iddialarına cevap verdi. Pek çok ülkede ses getirecek olayın medyada hiç yansıtılamamasını garip karşılayan Koç, bu konuda bir açıklama yapıp yapmamasını çok düşündüğünü ancak sessiz kaldığını ifade etti.

Ali Dürüst'ün kabul edilemez bir açıklama yaptığını söyleyen başkan, "Serdar Ali Çelikler haklı olarak bu konunun üzerine gittiği için ona bir açıklama yaptı. Bu nasıl bir saygısızlık dedim. Tamamen iyi niyetle orada olmuş olabilirsin, ancak insan çıkar ve bir açıklama yapar" dedi.

Ali Koç TFF'nin görevi güven ortamı sağlamak ifadesini kullanırken şunları aktardı:

  • "Geçen sene herkes hakemlerden şikayet ediyordu. TFF'nin ana görevi adil rekabet ortamı sağlamak, güven ortamını sağlamak. Bir numaralı sağlayıcılar da çalışanlardır. Dolayısıyla TFF'den açıklama bekledim çünkü bu Türkiye'deki güven ortamını kuvvetlendirmek için, rekabet ortamının daha doğru olduğunun mesajını verebilmek için, bu noktada sıkıntı yaşayan insanları rahatlatabilmek için önemli bir fırsattı. Belki de Serdar Ali Çelikler olayın üzerine gitmese hiç açıklama yapılmayacaktı. Şimdi seçim sürecinde 'Fenerbahçe'nin haklarını, TFF'ye karşı nasıl koruyacaksınız?' diye sorulmasını daha iyi anlıyorum."

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📢 #CamiayaSesleniş bu akşam 21.00'de FBTV'de!

Fenerbahçe SK (@fenerbahce)'in paylaştığı bir gönderi ()