Amatör maçta kalp masajıyla kurtarılan martıdan acı haber

İstanbul’da oynanan amatör lig maçında topun çarpmasıyla yere düşen ve futbolcuların kalp masajıyla hayata döndürdüğü martının daha sonra yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Olay, 22 Şubat Pazar günü Zeytinburnu’ndaki Merkezefendi Stadı’nda oynanan 1. Amatör Lig play-off finalinde yaşandı. Mevlanakapı Güzelhisar ile İstanbul Yurdum Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşmanın 23. dakikasında, İstanbul Yurdum Spor kalecisinin uzaklaştırmak istediği top alçaktan uçan bir martıya çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yere düşen ve bir süre hareketsiz kalan martıya ilk müdahaleyi sahadaki futbolcular yaptı. Takım kaptanının yaptığı kalp masajının ardından martının yeniden hareket etmeye başlaması tribünlerde ve sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.
Futbol sahalarında nadir görülen duyarlılık örneği olarak paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem olurken, martının daha sonra hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.