Arda Turan'dan Bursaspor taraftarına övgüler: Muhteşem bir tecrübe oldu
22:26, 26/07/2026, PazarG: Güncelleme: 22:47, 26/07/2026, Pazar

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in teknik direktörlüğünü yapan Arda Turan, Bursaspor ile oynanan ve 0-0 sona eren hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu.
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, Bursaspor ile oynanan hazırlık maçının ardından konuştu. Turan, Türkiye'ye geri dönüp dönmeyeceğine yönelik soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

"Hepimize ilham oluyorlar"
Arda Turan sözlerine A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın elde ettiği şampiyonluğu kutlayarak, "Önce kızlarımızı tebrik ederim. Hepimize ilham oluyorlar. Tüm kalbimle tebrik ediyorum." dedi.

"Bugün bizim için muhteşem bir tecrübe oldu"
Kapalı gişe oynanan maç için 39 yaşındaki çalıştırıcı, "Bugün bizim için muhteşem bir tecrübe oldu. Bizim için hissettirdikleri çok güzel. Bizim için çok iyi bir hazırlık maçı oldu. Bu hazırlık maçından çok memnunum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bize yaşattıkları için Bursa halkına çok teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

"Kendi adıma ne kadar teşekkür etsem az"
Sözlerine devam eden Turan, "Bir hazırlık karşılaşmasına böyle gelmeleri, bizi onore etti. Kendi adıma ne kadar teşekkür etsem az. Muhteşemler. Oyunculara Şampiyonlar Ligi atmosferi demiştim ama orada bile bazı stadyumlarda bu atmosferi bulamazsınız. Muhteşemdi her şey." sözlerini kullandı.

"Şu anda Londra'da oynayacağız gibi duruyor"
Ukrayna ekibinin gelecek sezon Avrupa maçlarını nerede oynayacağına yönelik olarak ise, "Şu anda Londra'da oynayacağız gibi duruyor. Türkiye'ye gelmek istedik ama UEFA şartları bizi çok zorluyor. Yoksa bu seyircinin önünde, Göztepe, Bursa, Eskişehir seyircisinin önünde oynamak muhteşem olmuştur. Yapacak bir şey yok. Londra'daki taraftarlarımız, Ukrayna halkı, Türk seyirciler, herkesi bekliyoruz." dedi.

"İlk 24 bizim için çok büyük bir hayal"
Şampiyonlar Ligi hedefi olarak ise, "İlk 24 bizim için çok büyük bir hayal. Çok genç bir takımız. Savaş içinde bir takım oluşturmak çok zor. Bugün de sezon hazırlığımızın ortasındayız. 4 günde 3 hazırlık maçı oynadık. Bugün bizim için çok iyi bir sınav oldu. Kendi adımıza dersleri çıkaracağız. Zor bir hayal. Ev sahibi değiliz. Şampiyonlar Ligi için çok önemli bir kriter. Ama maksimumumuzu yapıp ilk 24'e girmek için elimizden geleni yapacağız." sözlerini sarf etti.

"Shakhtar Donetsk, Eyüpspor'un hocasıyken beni buldu ve bana bu şansı verdi"
Arda Turan, "Bir gün ülkenden, milli takımdan veya bir takımdan teklif geldiğinde düşünür müsün?" sorusuna cevap olarak, "Shakhtar Donetsk, Eyüpspor'un hocasıyken beni buldu ve bana bu şansı verdi. Bana bu fırsatı veren insanlara... Profesyonellik önemli ama sadakat de profesyonelliğin gereğidir. Shakhtar Donetsk ile sözleşmeme sadık kalmayı ve yüzde yüzümle burada olmayı düşünüyorum. Daha önce çok büyük kelimeler attım, şartlar değişiyor, hayatın ne getireceğini bilemem ama ben duygusal ve sadakatli biriyimdir. Shakhtar'a sadakatimi göstermek istiyorum. Gelecekte ne olur bilinmez ama hayırlısı diyorum." dedi.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.