Arsenal'in yeni kaptanı Aubameyang

Aubameyang bu sezon 1092 dakika süre aldı.
Aubameyang bu sezon 1092 dakika süre aldı.

İngiltere Premier Lig'de Crystal Palace ile yapılan maçta oyundan çıkarken taraftarlara tepki gösterdiği için tartışma konusu olan Arsenal'ın İsviçreli orta saha oyuncusu Xhaka'nın yerine kaptanlığa Aubameyang getirildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Vitoria ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Arsenal'ın İspanyol teknik direktörü Unai Emery, "Xhaka ile bir toplantı yaptım ve artık kaptan olmayacağını ona ilettim. Kararımı kabul etti. Bu konuda bir karar vermeliydim ve konu kapandı.

Yolumuza devam etmeli ve sıradaki maça odaklanmalıyız. Kaptanlık için kadromuzda Aubameyang, Bellerin, Lacazette ve Mesut Özil var. Birinci kaptanımız Aubameyang olacak." ifadelerini kullandı.

Aubameyang bu sezon ligde 8 gol kaydetti.
Aubameyang bu sezon ligde 8 gol kaydetti.

Crystal Palace ile oynanan maçın 61. dakikasında skorda 2-2 eşitlik varken oyundan çıkan Xhaka, tribünlerin kendisine gösterdiği tepkiye el hareketleriyle karşılık vermişti. İsviçreli futbolcu, oyundan alınırken formasını çıkarıp doğrudan soyunma odasının yolunu tutmuştu. Daha sonra Xhaka, sosyal medyadan paylaştığı mesajla taraftarlardan özür dilemişti.

Yaşanan olayın ardından Xhaka'nın yerine Liverpool maçında İspanyol Hector Bellerin ve Wolverhampton mücadelesinde Aubameyang kaptan olarak sahaya çıkmıştı.

Aubameyang, Wolverhampton maçına ilk kez kaptan olarak çıktı.
Aubameyang, Wolverhampton maçına ilk kez kaptan olarak çıktı.

Öte yandan Xhaka, Liverpool ve Wolverhampton maçlarından sonra Arsenal'ın bugün Portekiz'de Vitoria ile yapacağı karşılaşmanın kadrosuna da dahil edilmedi.